четвер, 12 вересня 2013 11:27

Художник на вулицях Філадельфії виліпив гігантських китів
8

Фото: Фото: shaychurch.com

Скульптури Шая Чарча (Shay Church), доцента кафедри мистецтвознавства та завідувача майстерні з виготовлення керамічних виробів в університеті Virginia Commonwealth University, - це незвичайні зображення тварин, які виконані з вологої глини.

Гігантського сірого кита він розташував прямо в стінах навчального закладу. Таким чином художник розмірковує над проблемою щорічної міграції тварин, під час якої їх гине велика кількість.

Для своїх скульптур майстер використовує дерев'яний каркас, який заливається сумішшю глини і піску. Одна з його останніх робіт - кити на вулицях Філадельфії. Побачивши цю скульптурну композицію, здається, що ці три мешканця підводного царства абсолютно містичним чином раптом опинилися посеред мегаполісу.

Зараз митець працює над абсолютно новим проектом "Ancestor" ("Предок"). Він хоче створити масштабну інсталяцію в університеті Мічигану. Для втілення свого задуму художник вже відшукав старе повалене дерево, яке вирішив "перетворити" за допомогою 7000 фунтів глини.

У роботі йому допомагають 40 волонтерів. Передбачається, що ця скульптура стане родзинкою щорічної виставки Artprize, яка пройде цього року з 18 вересня по 6 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Художник на вулицях Філадельфії виліпив гігантських китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі