четвер, 12 вересня 2013 17:05

У Києві відкрилася виставка гравюр на лінолеумі
7

Фото: Фото: Ольга Скороход

Вчора 11 вересня у київській галереї "Триптих АРТ" відкрилася виставка робіт художниці Олесі Джураєвої "Still Life". Картини виконані у рідкісній техніці ліногравюри, тобто опуклої гравюри на лінолеумі.

"Ця техніка виникла на початку 20 століття, власне тоді, коли і виник лінолеум. Вона стала популярною завдяки можливості створювати великі картини. Спершу на лінолеумі вирізую зображення, а потім переношу його на картон. Ця техніка була дуже популярною в середині 20 століття. Зараз вже менше, тому що це достатньо важка робота. Хоча чимало молодих українських художників творять у техніці ліногравюри".

Для ліногравюри необхідно використовувати грубий лінолеум - товщиною від 2,5 до 5 см.

"Олеся - справжня трудяга. Це ж така важка техніка - сидіти й клепати на лінолеумі, - розповідає художник Валерій Шкарупа. - Мало хто сьогодні на таке зважиться. До того ж, й для цього потрібно чимало місця".

В експозиції зібрані натюрморти, створені Олесею Джураєвою за останні два роки. Більшість картин виконані у трьох кольорах, тоді як попередній доробок мисткины був переважно кольоровим.

Виставка триватиме до 24 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрилася виставка гравюр на лінолеумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі