пʼятниця, 27 березня 2015 16:41

В Італії знайшли вкрадену картину Пікассо

 

Спецпідрозділ італійських карабінерів, що займається охороною культурної спадщини, виявив зниклу картину Пабло Пікассо, датовану 1912 роком. Полотно середнього розміру періоду захоплення художника кубізмом контрабандисти мали намір вивезти з країни, повідомляє ТАСС з посиланням на італійське агентство ANSA.

Приблизна вартість роботи оцінюється в 15 млн євро. Картина буде протягом дня представлена публіці на спеціальній прес-конференції в міністерстві культурної спадщини, культурної діяльності та туризму Італії разом з іншими предметами мистецтва, що представляють археологічний і історичний інтерес, також конфіскованими на незаконному ринку антикваріату.

Разом з картиною Пікассо карабінери вилучили у контрабандистів давньоримську статую бога Мітри, яка датується II століттям до н. е. Її вартість оцінюється в 8 млн євро. Імовірно, статуя була знайдена під час нелегальних розкопок в столичній області Лаціо. На думку експертів, аналогічні статуї є тільки в колекціях Ватиканських музеїв і Британського музею.

Зараз ви читаєте новину «В Італії знайшли вкрадену картину Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі