Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2012 16:06

В Італії відкрили вже другий пам'ятник Соломії Крушельницькій

Автор: Фото: orpheusandlyra.com
  Крушельницька в ролі Чіо-Чіо-Сан в опері Д. Пуччіні "Мадам Баттерфляй"
Крушельницька в ролі Чіо-Чіо-Сан в опері Д. Пуччіні "Мадам Баттерфляй"

В італійському містечку Торре дель Лаго, що неподалік м. Віареджіо, відбулось урочисте відкриття бронзового погруддя української оперної співачки Соломії Крушельницької, яка ще за життя була визнана найвидатнішою співачкою світу.

Автор  бронзового погруддя – відомий в Італії український скульптор  Руслан Іваницький.

На заході з відкриття монументу взяли участь оперна співачка італійського театру "Ла Скала", сопрано світового рівня, Оксана Дика і Сімонетта Пуччіні, онука композитора Джакомо Пуччіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою

Саме в Торре дель Лаго в 1904 році відбулося тріумфальне виконання Крушельницькою головної партії в опері Пуччіні "Мадам Баттерфляй".

В Італії Крушельницька, яка  була заміжня за мером міста Віареджіо, провела більшу частину свого творчого життя, мала величезний успіх та визнання.

Нагадуємо, що у 2012 році виповнюється 140 років від дня народження нашої співвітчизниці.

У 2010 році в Тернополі відкрили перший у світі пам'ятник Соломії Крушельницької у повний зріст, який має висоту 3,8 м. Крім цього пам'ятника, в світі були тільки погруддя співачки у Львові та Мілані, де Крушельницька виступала в театрі Ла Скала.

Зараз ви читаєте новину «В Італії відкрили вже другий пам'ятник Соломії Крушельницькій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі