пʼятниця, 24 червня 2016 11:45

Юрій Винничук дописав новий роман

Юрій Винничук дописав новий роман

Письменник Юрій Винничук закінчив роботу над романом "Цензор".

Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі.

"Я завершив новий роман. Продовження "Аптекаря" відклав. Поки що назва "Цензор". А може "Вартовий слів"? Час дії: до війни, в час війни і трохи по війні. Місце: Ґданськ, Сопот, Вельс, Оттава, Варшава, Краків, Сянок, Сколе, але найбільше Львова (підпільне казино, кримінальний світ, батяри, мордовні, готель "Жорж", гестапо, концтабір).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Андрієнко розповів про роботу над мультфільмом "Микита Кожум'яка"

Презентація нової книги відбудеться восени на Форумі видавців у Львові.

Автор поділився уривком з твору:

"Цензура – це мистецтво, – казав він, – це щось, може, навіть вище за мистецтво, бо мистецтво твориться натхненням, інколи й без здорового глузду, але цензура – це мистецтво розуму, високого розуму. Скільки разів доводилося ледь не дослівно переписувати той чи інший твір, який потім виходив під прізвищем іншої людини, без жодних навіть натяків, що і я там приклав свою руку, хоча я виразно бачу усі свої сліди, усі ті вістові стовпчики, забиті на окремих ділянках твору".

Нагадаємо, Юрій Винничук живе і працює у Львові. Автор книг "Житіє гаремноє", "Мальва Ланда", "Легенди Львова", "Весняні ігри в осінніх садах" ("Книга року ВВС-2005"), "Діви ночі" та інші.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Винничук дописав новий роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі