пʼятниця, 31 жовтня 2014 16:40

Українські театрали закликають позбавити Донецький драмтеатр статусу національного

Українські театрали закликають позбавити Донецький драмтеатр статусу національного

Театральні діячі України попросили позбавити статусу національного донецький драмтеатр за колабораціонізм. Про це повідомляє Ngo.Donetsk.ua.

"Звертаємо увагу громадськості та органів державного управління на політику, що проводиться колективом Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру, яка проявилась в активній підтримці терористичної організації "ДНР", - йдеться у зверненні.

"Поведінка колективу є не лише глибоко аморальною, а є кримінальним злочином, який потребує розслідування та покарання згідно до законодавства України. Спроби виправдати свою поведінку важкою ситуацією в регіоні насправді жодним чином не пояснює і не виправдовує колектив, який носить звання НАЦІОНАЛЬНИЙ.

Ми вимагаємо:

1. Міністерству культури України ініціювати процес позбавлення театру звання Національний.

2. Органам державного управління розпочати процес ліквідації Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру.

3. СТД України виключити всіх працівників театру з числа членів Спілки.

4. Міністерству культури України спільно з органами міського управління розглянути можливість тимчасового розміщення та створення можливості для роботи, частини трупи театру, яка не співпрацювала з терористичними організаціями, в одному з українських міст.

5. Розпочати процес позбавлення почесних звань та нагород всіх працівників театру, чия співпраця з терористами доведена.

6. Державному агентству з авторських та суміжних прав провести ануляцію всіх дозволів на виконання драматургії та музичних творів колективом Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру.

У найважчі часи театральне мистецтво не має мовчати. Глядач іде до театру не лише за розвагою. Саме зараз від діячів театру глядачі чекають мудрості. Чи має право людина, яка є спільником злочинців, виходити на сцену? Це не цензура і не спроба заборонити протилежну власній думку. Кожен злочин винен бути покараний. Згідно до Закону. Саме цього ми і вимагаємо"

Зараз ви читаєте новину «Українські театрали закликають позбавити Донецький драмтеатр статусу національного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі