четвер, 18 грудня 2014 14:45

Україно-російську стрічку відібрано до програми Берлінського кінофестивалю

Україно-російську стрічку відібрано до програми Берлінського кінофестивалю

Фільм Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами", що був зроблений в копродукції з Україною, офіційно відібраний до конкурсної програми 65-го Міжнародного кінофестивалю в Берліні, повідомляє агенція ПРО.

"Під електричними хмарами" - лауреат 1-го конкурсного відбору кінопроектів для формування "Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів" Державного агентства України з питань кіно. Фільм знятий у копродукції України, Польщі та Росії.

Сюжет стрічки заплутаний, тут переплітаються різні новели. Одні події відбуваються влітку, інші - на початку зими, коли починає йти перший сніг. Самі новели теж живуть за власними законами. Розповіді ці пов'язані з незвичайною країною, де дивовижно поєднуються "вчора", "сьогодні" і "завтра".

Картина проходила як копродукційний проект за програмою держзамовлення. Контракт між українською компанією "Лінкед фільмз", яку створив колишній директор студії Film.ua Сергій Антонов, і Державним агентством України з питань кіно був підписаний в грудні 2011 року.

Тоді Держкіно взяло на себе зобов'язання виділити 8 млн. грн., 21,4% від запланованої суми в майже 37 млн. грн. За останні півроку Держкіно сплатило 1 млн. 872 тис. грн., що в сумі є 97% від зазначеного в контракті фінансування Україною. З російської сторони копродукційною стороною виступила фірма "Метрафільмс".

Офіційно фільм має бути зданий до Державного агентства України з питань кіно 31 січня 2015 року.

65-й Берлінський кінофестиваль проходитиме з 5 по 15 лютого 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Україно-російську стрічку відібрано до програми Берлінського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі