вівторок, 16 квітня 2013 12:41

Українцям покажуть кіно про шпигунів, вуаєристів та мишей - допрем'єрні покази від Французької весни
6

Ернест і Селестіна
Шпигуни
В будинку
Іржа і кістка
Не турбувати

Французька весна підготувала особливу кінопрограму цього року. Окрім прем'єри "Мьобіуса" Еріка Рошана, яка відбулася на початку місяця цього тижня покажуть ще чотири допрем'єрні фільми та цикл кінокартин "Шукайте шпигуна".

Сьогодні, 16 квітня, починається спеціальна кінопрограм "Шукайте шпигуна". Це чотири фільми різних років. Серед них і старий психологічний трилер "Досьє на 51-го", один з перших фільмів Еріка Рошана "Патріоти" - про агента ізраїльської служби "Моссад". І дві картини, в яких зіграв Гійом Кане. У фільмі "Прощальна справа" він разом з Еміром Кустуріцею затіває шпигунські ігри задля повалення радянської системи. А у фільми "Шпигуни" - зіграв працівника аеропорту, який інколи краде речі з багажу пасажирів. Ненароком він заглянув у багаж дуже небезпечних людей…

Ернест і Селестіна

Анімація про дружбу мишки і ведмедя, яка отримала кінонагороду "Сезар" як кращий мультфільм року.

По зображенню - це простий малюнок олівцями та аквареллю в пастельних - сіруватих, блакитних, рожевих, коричневих - тонах. А за сюжетом - світ мультфільму ділиться на дві частини - у верхній живуть величезні ведмеді, в нижній, маленькі миші. Миші і ведмеді взаємно один одного недолюблюють.

Селестіна, потрапивши в лапи Ернеста - вайлуватого ведмедя, що не знаходить свого місця серед родичів, розуміє, що дружити можна, незважаючи на безглузді забобони, які діють в їхньому світі.

В будинку

Психологічний триллер Франсуа Озона, у якому викладач прози навіть не підозрює чим для нього може обернутися знайомство з юним вуаєристом Клодом. 16-річний юнак пише блискучі розповіді зі своїх спостережень за сім'єю однокласника.

В атмосфері "будинку Озона" - усі підглядають один за одним, і від цих літературних інтриг стає не по собі.

Іржа і кістка

Фільм лауреата Канн Жака Одіара. Це доволі оптимістична драма без зайвої сентиментальності про стосунки між приборкувачкою косаток (Маріон Котійяр), яка втратила обидві ноги та грубим здорованем-боксером (Маттіас Шонартс).

Для демонстрації ампутованих ніг у головної героїні Котійяр довелося увесь час носити спеціальні зелені гольфи, які пізніше були оброблені на комп'ютері. Але це не історія про звичайне фізичне каліцтво. "Іржа і кістка" - про взаємини двох людей, і про те як вони знаходять підтримку і розуміння у каліцтві та обмеженості один одного в усіх сенсах.

Не турбувати

Французька чоловіча комедія, що розповідає про дивакуваті пригоди сором'язливого Бена і його імпульсивного приятеля Джеффа.

Уся незручність цієї історії починається з того моменту, коли вони уклали парі, що знімуться разом в аматорському порнофільмі. І уся ця незграбність продовжується в одноманітності їхніх жартів та ситуацій, у які вони потрапляють.

У Києві 20 квітня покажуть стрічки "Не турбувати" та "В будинку". А 21 квітня "Іржа та кіста" і "Ернест і Селестіна". Детальна інформація про розклад сеансів на сайті кінотеатру "Київ" Також цю програму покажуть в Харкові (кінотеатр "Довженко" з 23 по 28 квітня) та Львові (кінотеатр "Кінопалац" з 18 по 25 квітня).

Зараз ви читаєте новину «Українцям покажуть кіно про шпигунів, вуаєристів та мишей - допрем'єрні покази від Французької весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі