неділя, 17 липня 2016 13:09

Українці зняли свою версію всесвітньовідомого серіалу

Українці зняли свою версію всесвітньовідомого серіалу

На Одеському міжнародному кінофестивалі розповіли про позаконкурсну програму "Серіали". У ній представлені 6 телефільмів з України, Польщі, Бельгії, Великобританії та Франції. Також відбулася прем'єра перший двох епізодів серіалу "Останні пантери".

"Глядачі обожнюють довгі форми, вони люблять епос, а серіали – це новий епос. Зараз, в ХХІ столітті, вони замінили романи, якими зачитувалися в ХІХ столітті. Діккенс, Толстой, Достоєвський – вони ж класики, вони були виробниками тих же серіалів, якими зараз є ми. Я в жодному випадку прирівнюю нас до них, але ми робимо одне і те ж: розважаємо людей довгими зимовими вечорами. Схоже до того, як всі ми чекаємо новий сезон, наприклад, "Гри престолів", в Америці зустрічали кораблі з останніми главами "Крихітки Дорріт", щоб дізнатися, вбив Діккенс її чи ні", – розповіла Поліна Толмачова, PR і маркетинг директорка кінокомпанії "FILM.UA". На Одеському міжнародному кінофестивалі вона представила серіал "Червоні браслети", зняті у копродукції України та Росії.

"Я думаю, що серіали – це нове кіно, новий феномен. Він дає режисерам значно більше часу, щоб розповісти історію. Зазвичай фільм займає годину чи дві, а серіали тривають 10, 20 і більше епізодів", – додала режисерка серіалу "Готель "Beau Séjour" Наталі Бастейнс.

У цьому бельгійському трилері йдеться про дівчину, яка загинула і намагається віднайти свого вбивцю. Її можуть бачити лише декілька людей, але вона не має гадки, чому про неї знають саме вони і чи може вона їм довіряти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фільм про сприйняття Майдану простими людьми

Кримінальна драма "Останні пантери" розповідає про злочинну групу "Рожеві пантери". ЇЇ члени викрадають діамант, щоб проникнути в європейську мережу наркоторговців, гангстерів і банкстерів. Історія розвивається у Франції, Угорщині, Сербії та Лондоні і знята кількома мовами. Серіал був номінований на премію BAFTA.

Головний герой драматичного телесеріалу з Бельгії "Ворог народу" – особливо небезпечний злочинець, якого випускають із в'язниці. Він знаходить притулок в монастирі абатства В'єлсара, хоча більшість місцевих налаштована до нього вороже. За деякий час на околиці абатства зникає маленька дівчинка.

Польська політична драма "Пакт" – рімейк норвезького трилера "Маммон". Серіал розповідає про життя журналіста, який розслідує велику фінансову махінацію, в якій підозрюють його брата. І хоча він успішно розкриває справу, незабаром йому надходить загадкове повідомлення.

"Потрійний Захист" – детективна драма, новий сезон якої покажуть на телеканалі "Україна". У центрі сюжету - історія трьох кращих друзів і однієї дівчини. На її серце починає претендувати той, кого друзі вважають своїм ворогом. Автори сценарію - українські письменники Андрій Кокотюха та Анастасія Матешко. Режисер – Анатлолій Матешко, український кінорежисер, найбільш відомий своїм серіалом "День народження Буржуя".

Дія серіалу "Червоні браслети" компаніїх "FILM.UA" відбувається у дитячому корпусі багатопрофільної лікарні. Історія хворих підлітків розказана без жалісливого пафосу, навпаки - легко, весело та зворушливо. "Червоні браслети" - це адаптація каталонського телесеріалу "Polseres vermelles", який вийшов на екрани в 2011 році і швидко завоював популярність в усьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Українці зняли свою версію всесвітньовідомого серіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі