середа, 22 жовтня 2014 11:55

Україна та Польща домовилися про спільне кіновиробництво

Україна та Польща домовилися про спільне кіновиробництво

Під час 30-го Варшавського кінофестивалю сторони домовилися підтримувати українсько-польську копродукцію, а також популяризувати фільми один одного на власних ринках

Головним результатом 30-го Варшавського кінофестивалю є контакти і домовленості, досягнуті як Держкіно, так і приватними продюсерами, повідомляє прес-служба Держкіно.

Під час фестивалю, що проходив 10-19 жовтня, була проведена зустріч голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнешки Одорович. Зокрема сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризації польського кіно на українському ринку і, навзаєм — українського кіно в Польщі.

"Також було домовлено про розробку і погодження міжурядової угоди про спільне кіновиробництво. Це співпадає з логікою копродукційного розвитку українсько-польської політики Держкіно, закладеного ще минулого року в Гдині, і закріпленого цьогоріч на Одеському кінофестивалі, де проходив українсько-польський форум", - зазначають у Держкіно.

Окрім цього, Польський кіноінститут погодився активно співпрацювати з Держкіно: надавати інформацію щодо реформування кіногалузі і специфіки роботи з польськими продюсерами.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Польща домовилися про спільне кіновиробництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі