четвер, 17 травня 2012 12:53

Учасниця "Євробачення" не потрапила до Юлії Тимошенко
10

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

16 травня у Вінницю з столиці Фінляндії Гельсінкі прибула фіналістка "Євробачення-2000" Ніна Астром. Співачка дала два безкоштовних концерти у двох місцевих тюрмах.

Близько 10 год Астром з командою на білому бусі вивантажує апаратуру у Стрижавській колонії суворого режиму №81. 50-річну співачку зустрічає керівництво закладу, дарують букет білих троянд. Проводять невеличку екскурсію. Тим часом в актовій залі збираються засудженні. У багатьох в руках букети бузку. Квіти вони нарвали з дерев, що ростуть на території.

"Не знаю, що це за співачка, навіть звідки вона, але приємно, що вирішила виступити перед нами. Нам не так часто тут дають концерти", - каже один з в'язнів Василь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі виконавці на "Євробаченні" часто програвали

Концерт затримується. На території зникла електроенергія. Ніна сама встановлює апаратуру. За годину світло з'являється. Фінка співає близько десяти пісень російською, англійською та фінською мовами. Усі на релігійну тему.

"Понад десять років я їжджу світом і даю такі благодійні концерти. Прославляю Ісуса. Найбільше ми гастролюємо по Росії. В Україні другий раз", - сказала глядачам.

Візит Астром відбувся на запрошення голови правління Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі" священика Віктора Яценка.

"Я б хотіла побачити Юлію Тимошенко, яка нині також у в'язниці. Але по графіку ми не мали їхати до Харкова", - зауважила Астром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко охороняють дві жінки й чоловік

Після 13 год. фінку привезли до Вінницької колонії суворого режиму №1. У їдальні установи запропонували пообідати. Та не відмовилася. Із задоволенням з'їла червоний борщ із сметаною та вареники з картоплею.

"Люблю овочі та фрукти. Ввечері можу випити трішки червоного вина", - розповіла Ніна під час обіду.

А в цей час в актовій залі музикантів вже чекали близько 800 слухачів-ув'язнених. Зібрали усіх, хто нині перебуває за ґратами вінницької колонії. До концерту підготувалися ретельно. Деякі у класичних костюмах, літній чоловік поверх білої сорочки одягнув елегантний жакет.

Ніна виконує шість пісень. Тут їй дарували троянди. Засуджені просили автографи та диски з піснями.

"Концерт дуже сподобався. Душевно. А особливо вразили слова Ніни, коли вона говорила про дім. Що розуміє, як ми тут сумуємо по своєму дому. Адже вона часто кудись їде", - сказав в'язень на ім'я Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День Матері дітей пускають до в'язниці побачитись з мамою

На згадку про колонію керівництво подарувало велику картину, яку написав один зі засуджених. На ній пейзаж Вінниці біля річки.

"Мені часто щось дарують у тюрмах. Дома, навіть, відвела спеціальну кімнату під своєрідний музей. Але мушу повертати подарунки великих розмірів. Адже в літак з ними не пускають", - додала Астром.

17 травня Ніна виступає у Житомирській колонії, а закінчить своє турне у Києві. 18 травня відбудеться концерт співачки для персоналу апарату Державної пенітенціарної служби України.

Зараз ви читаєте новину «Учасниця "Євробачення" не потрапила до Юлії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути