четвер, 13 серпня 2015 17:25

У Вінниці показали виставку неймовірних пейзажів художника Володимира Козюка
10

Фото: Тетяна Сарахан

Широкі простори України, береги річок, круті гори і старі глиняні хатки представив у своїх колоритних картинах вінницький художник Володимир Козюк. Виставку презентував у залі Вінницького обласного художнього музею. Свою колекцію митець присвятив до Дня Незалежності України.

"Це краєвиди різних куточків України - Вінниччини, Прикарпаття, Закарпаття, Житомирщини. Показав красу нашої держави. Скільки не подорожуєш по світу, а до нашої країни все одно хочеться повернутися. Скільки б я не малював Норвегію чи Америку, де є теж прекрасні краєвиди, але найбільше вражають українські пейзажі і ці картини вдаються найкраще. Воно моє і люблю кожний кусочок. Гарна робота - це та, в яку вкладена душа" - розповів Володимир Козюк.

На виставці представлено двадцять картин з вражаючими пейзажами. У них вклав увесь свій патріотичний прояв.

"У мене немає купця у Вінниці. Хотів показати відвідувачам свою творчість. Можливо у Вінниці вже буду рідше виставлятися. Фактично виставки змістяться на захід, десь до Франції, США. Зараз мене запрошують проводити майстер-класи у Чикаго та Сієтлі" - говорить художник.

Нагадаємо, весною Володимир Козюк без вагань спалив двісті полотен пейзажів та етюдів. Вважав їх найгіршими.

"Не знав, що з ними робити. Дарувати не хотів, бо вважав їх сміттям. Взяв і спалив. Іноді художники складають і чекають свого визнання, перекладаючи з купи на купу. Є день і його треба жити правильно, а не проіснувати. Я ж весь час змінююся, розвиваюся, приходять нові думки. У мене зараз в "напівфабрикаті" з 50 картин. Можу малювати кілька водночас, як тільки прийде натхнення".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці показали виставку неймовірних пейзажів художника Володимира Козюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі