вівторок, 12 червня 2012 10:49

У США роздали театральні "Оскари"

У США роздали театральні "Оскари"
Мюзикл "Одного разу" був відзначений у восьми номінаціях. Фото: podrobnosti.ua

У Нью-Йорку 10 червня відбулася 66-а церемонія вручення театральних премій "Тоні". Як повідомляється на сайті заходу, лідером по числу присуджених нагород став мюзикл англійського режисера Джона Тіффані (John Tiffany) "Одного разу" (Once), який був відзначений журі у восьми номінаціях.

Зокрема, постановка була визнана кращим мюзиклом, а сам Тіффані - кращим режисером. Крім того, американець Стів Казі (Steve Kazee), який зіграв в "Одного разу", отримав премію за найкраще виконання головної чоловічої ролі в мюзиклі. Ірландця Енду Уолша (Enda Walsh) нагородили в номінації "Кращий сценарій мюзиклу".

"Одного разу" розповідає історію про роман ірландського музиканта й чеської іммігрантки, які зустрічаються в Дубліні. В основу своєї роботи Тіффані поклав однойменний ірландський фільм режисера Джона Карні (John Carney), в 2008 році нагороджений премією "Оскар" за кращу пісню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краса в очах того, хто дивиться" - Ада РОГОВЦЕВА, 74 роки, акторка

П'ять премій "Тоні" отримала п'єса "Пітер і ловець зірок" (Peter and the Starcatcher) валлійця Роджера Ріса (Roger Rees) та американця Алекса Тімберса (Alex Timbers).

Між тим кращим драматичним твором був визнаний "Клайборн-парк" (Clybourne Park), поставлений Пем Маккіннон (Pam MacKinnon). У той же час кращим режисером п'єси став американець Майк Ніколс (Mike Nichols), який поставив "Смерть комівояжера" (Death of a Salesman). Ця ж робота була нагороджена в номінації "Краща відроджена постановка драматичного твору" (автором оригіналу є Артур Міллер).

Кращими актором і акторкою в драматичному творі стали Джеймс Корден (James Corden), який зіграв у п'єсі "Одна людина, два боса" (One Man, Two Guvnors), і Ніна Аріанда (Nina Arianda), яка виконала головну роль в роботі "Венера в хутрі "(Venus in Fur). Премія за кращу жіночу роль в мюзиклі отримала Одра Макдоналд (Audra McDonald), яка зіграла в "Поргі і Бесс" (Porgy and Bess). Ця ж робота була визнана кращою відродженою постановкою мюзиклу (автор оригіналу - брати Джордж і Айра Гершвін).

Премія "Тоні" є найвпливовішою театральною нагородою в США і вважається аналогом "Оскара". Вперше вона була вручена в 1947 році.

Зараз ви читаєте новину «У США роздали театральні "Оскари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі