понеділок, 28 липня 2014 12:46

У "Софії Київській" покажуть "Всю правду про Крим"
3

Фото: Б.Рапопорт

29 липня у залах "Хлібні" заповідника "Софія Київська" відкривається виставка "Вся правда про Крим. Пленерні хроніки". Як повідомляє Cultprostir, на ній буде представлено понад 100 робіт, виконаних українськими художниками кількох поколінь за більш ніж півстоліття мистецького "освоєння" Криму.

Серед популярних пленерних майданчиків півострова – Бахчисарай, Судак, Ялта, Коктебель, Феодосія, Гурзуф. Якщо в 1950-80-ті роки спонсором багатьох мистецьких експедицій виступала держава (через Спілку художників), то у 2000-х роках кримські пленери фінансували готелі та приватні галереї.

В експозицію виставки "Вся правда про Крим. Пленерні хроніки" увійшли роботи Сергія Подерв'янського, Бориса Рапопорта, Романа Сельського, Григорія Сокиринського, Анни Файнерман, Юрія Химича, Тетяни Яблонської. Покоління, що прийшло в мистецтво на зламі 1980-90-х років, представлено іменами Олександра Аполлонова, Олексія Белюсенка, Олексія Вакарчука, Бориса Єгіазаряна, Катерини Корнійчук, Олени Придувалової та інших. На виставці репрезентовані пленерні об'єкти художників, які сформувалися вже за часів незалежності України, серед них: Олег Винник-Штеп, Сергій Коваленко, Валентина Сафіна, Артем Толстухін і Валерій Шматько.

Більшість робіт для виставки надані родинами художників та приватними колекціонерами, і в музейному контексті показуються вперше.

Зараз ви читаєте новину «У "Софії Київській" покажуть "Всю правду про Крим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі