середа, 28 жовтня 2015 14:00

У прокат виходить мелодрама про жінку, що пережила Голокост
9

5 листопада на екрани українських кінотеатрів виходить психологічна мелодрама "Фенікс" від німецького режисера Крістіана Петцольда.

Неллі – жертва Голокосту, якій вдалося вижити у концтаборі. Після закінчення війни вона змушена зробити пластичну операцію, щоб урятувати обличчя. Чоловік, вважаючи Неллі загиблою, не впізнає її при зустрічі і пропонує незнайомці угоду, яка повинна забезпечити його спадщиною. Головну роль у картині виконала муза режисера, володарка "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю Ніна Хосс.

Режисер фільму – лідер Берлінської школи німецького кінематографа Крістіан Петцольд, неодноразовий номінант і лауреат "Золотого ведмедя" за режисуру ("Барбара", 2012). Стрічку "Фенікс" Петцольд зняв за сценарієм свого друга і вчителя, відомого німецького документаліста Харуна Фарокі.

На міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні "Фенікс" був відзначений призом міжнародної асоціації кінопреси (ФІПРЕССІ).

Українська прем'єра картини відбулася у рамках 21-го фестивалю "Нове німецьке кіно".
Драма про любов, надію і зраду, "Фенікс" виходить в український прокат у четвер, 5 листопада. Картину побачать глядачі у Києві, Вінниці, Дніпропетровську, Запоріжжі та Харкові.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить мелодрама про жінку, що пережила Голокост». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі