Ексклюзиви
понеділок, 21 листопада 2011 13:57

У новому романі Володимира Лиса до поліського села приїде модель Таумі Рембел

У новому романі Володимира Лиса до поліського села приїде модель Таумі Рембел

На початку нового року в харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" вийде новий роман луцького письменника Володимира Лиса.

Про це письменник розповів кореспонденту Gazeta.ua 19 листопада під час шостого з'їзду НСПУ у столичному Будинку художника.

"Мій новий роман має вийти на початку нового року у "Клубі сімейного дозвілля". Він вийшов трохи більшим за попередню книжку "Століття Якова". Писав його трохи більше року", - сказав Володимир Лис.

"Коли роман прочитали у видавництві, всі здивувалися. Мені казали: "Це зовсім не схоже на жодну з ваших попередніх книжок", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик Володимир Лис переміг на "Коронації слова"

Дія роману відбувається у маленькому поліському селі Кукурічки на сто дворів.

"У книжці торкнувся теми виживання поліських сіл. У селах на 90-110 дворів є 3-4 бари. Через це населення масово спивається і деградує. У романі показую, як люди в такому селі борються за виживання. Хочу, щоб цей крик про порятунок таки прозвучав", - розповів письменник.

"Головний герой роману — дід Іван. Він хоче, щоб в селі було сто дворів. Переконаний, що це магічне число допоможе селу вижити. Він навіть каже: "Якщо в село прийдуть німці, з нами нічого не станеться. Німці люблять порядок. Побачать, що в селі сто дворів і скажуть: "Палити це село не будемо, бо воно хороше". Заповітна мрія Івана — заманити в село американську супермодель Таумі Рембел. Він робить титанічні зусилля, щоб вона-таки приїхала. Часом його дії викликатимуть сміх у читачів", - поділився Володимир Лис.

Зараз ви читаєте новину «У новому романі Володимира Лиса до поліського села приїде модель Таумі Рембел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі