четвер, 26 вересня 2013 14:30

У новому фільмі Кейт Бланшетт п'є російську горілку і жаліється перехожим на свого чоловіка-мільярдера
22

Картину "Жасмін" Вуді Аллена від початку і до кінця робить Кейт Бланшетт. Вона пітніє, носить Луї Вітона, вона п'є російську горілку і жменями ковтає заспокійливе, вона задихається, бо давно не ходила на йогу і не помічає як живе лише одними спогадами про колишнє безмірно багате життя в найдорожчому районі Нью-Йорку...

У прокаті нова стрічка Вуді Аллена "Жасмин", у якому як завжди є над чим посміятися, і є над чим плакати.

Перший кадр: за годинний авіапереліт Жасмін встигає наговорити старенькій сусідці стільки подробиць про своє надзавантажене життя (у ньому вона мусить розриватися між заняттями йоги, пілатеса, салонами краси та благодійними вечерями), що на мить забуває - ніяка вона вже не багатійка з Лонг-Айленду.

- Я така голодна... Летіла першим класом, а вони не можуть зготувати нічого пристойного.

- Ти летіла першим класом? - питає її звідна сестра Джинджер. - Але ж ти казала, що немаєш грошей... Як ти могла летіти першим класом?

- Незнаю, летіла собі й усе! - істерично кидає Жасмін і наливає собі другу порцію горілки. Вона поселилася у бідняцькій квартирі своєї сестри Джинджер.

Три герої: Жасмин красива, елегантна, має ідеальні манери, знає як вибрати дорогий одяг і куди поставити антикварне крісло. Ще студенткою в коледжі їй пощастило вийти заміж за багатія і найперше чого вона навчилася у сімейному житті - не помічати того, що їй не подобається, що ніяк не співпадає з її власним намріяним світом, її ілюзіями. Коли чоловіка-мільярдера Жасмин садять за шахрайство з грошима (Алек Болдуїн і тут, приховуючи зморшки та обвислий живіт бравиться в ролі героя-коханця) - усе швидко змінюється.

Тепер вона живе з сетрою Джинджер в Сан-Франциско і працює секретаркою стоматолога, який вважає себе мачо, бо має рівні й білі зуби. І коли нарешті доля зводить її із завидним, і знову ж таки багатим женихом (у чому завжди не щастить її молодшій бідуватій сестрі), Жасмин знову навигадувала собі красиву казку про себе і своє колишнє життя.

Жанр: Вудді Аллен надзвичайно легко рухається в цьому фільмі від комедії до трагедії, від нервових сліз до перцюватих діалогів світської леді Жасмин та простакуватого автомайстра Чілі -хлопця її сестри.

Діалог:

- Депресія, кошмари і нервовий зрив… Скільки ще може витримати людина перед тим, як вийти на вулицю і почати кричати без причини? - викладає Жасмин як на духу двом дітям своєї сестри.

- Мама каже, ви не сповна розуму і що ви кинули їх з татом на гроші, - констатують хлопці. І в звучанні їхніх простих зауваженнях Жасмин ковтає заспокійливе і перевіряє чи поруч з нею її сумка від Луї Вітона.

Абзац: Вуді Аллен вкотре дає зрозуміти, що ілюзії, які ми будуємо навколо себе стосовно дітей, сексу, прибутків, чоловіків, випивки, родичів, стосунків, будь-чого- найстрашніше, що може трапитися з нами у житті.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Кейт Бланшетт п'є російську горілку і жаліється перехожим на свого чоловіка-мільярдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі