пʼятниця, 22 червня 2012 15:00

У Німеччині створили базу даних колекції Герінга

У Німеччині створили базу даних колекції  Герінга
Адольф Гітлер дарує Герману Герінгу картину Ганса Макарта. Фото: Bundesarchiv

Німецький історичний музей виклав в мережу архів з творами мистецтва з колекції Германа Герінга. Всього на сайті музею перераховані понад 4 тисячі об'єктів - саме стільки в результаті було куплено й конфісковано рейхсмаршалом до 1945 року.

Архів з колекцією Герінга доступний на сайті музею. Роботи систематизовані за різними критеріями, наприклад, за назвою, автором або колишнім власником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли картини з особистої колекції Адольфа Гітлера

Як зазначає німецьке видання Spiegel, колекція Герінга настільки велика, що по ній можна було б вивчати історію мистецтва. У колекції Геринга, яку він почав збирати в 1920-х роках, були полотна видатних майстрів - від Дюрера і Рубенса до Пікассо і Матісса.

За задумом музею, база даних повинна послужити важливим джерелом інформації для встановлення походження робіт, які з'являються на арт-ринку. В історичному музеї також сподіваються, що архів допоможе розкрити кілька великих крадіжок.

Вперше твори з колекції Геринга були описані в 2009 році - тоді американська дослідниця і куратор Ненсі Яйде (Nancy Yeide), що займалася цим проектом 7 років, випустила каталог, в якому було зібрано близько 1900 картин. Як відзначає Spiegel, на той момент був проведений опис першої частини колекції, в основному живопису. Герінг же колекціонував ще скульптуру, зброю, гобелени, монети, малюнки. Тепер база даних налічує 4263 робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватна колекція Гітлера викладена в інтернет

Герман Герінг хотів, щоб ці роботи склали колекцію нового музею в Шорфхайде.

Історичний музей раніше вже займався дослідженням колекції, яка призначалася для так званого ідеального музею в австрійському Лінці. Його мріяв створити Адольф Гітлер.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині створили базу даних колекції Герінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі