четвер, 20 вересня 2012 13:33

У Музеї Гончара показували відеоарт та сучасні танці
5

Фото: Фото: Богдан Пошивайло

18 вересня у столичному Музеї Івана Гончара показали музично-танцювальну виставу "Співзвуччя". Це перший перформенс в рамках музейного проекту "Паралелі". Надалі музей хоче надавати свій простір для експериментів молодих митців з музикою, танцями, театральними дійствами, проводити лекції про сучасне українське мистецтво для дітей. Також планують кіновечори.

"Це спроба поєднати традиційне уявлення людей про музей з сучасною хореографією, візуальними ефектами, фото, відео, живою та електронною музикою, - пояснила після виступу Валерія Карпань, куратор перформенсу. – По суті глядачі були присутні при народженні витвору мистецтва тут і зараз, посеред музею".

Павло Гудімов готує неофольковий проект на ГогольFest

Протягом сорока хвилин двоє дівчат – Ліна Романуха та Оксана Казьміна – ритмічно рухалися під спокійну, розслаблюючу та атмосферну музику композитора Антона Байбакова. Композиція у стилі ambient (жанру електронної музики) певної мірою була імпровізацією і створювалася безпосередньо перед глядачем. Усе дійство було в напівтемряві. Дівчат освітлював один невеликий прожектор, прикріплений до червоного мотузка над ними. На стіну проектувався відеоарт, який скомпонував режисер-документаліст Юрій Речинський. А по обидва боки імпровізованої сцени на стільцях сиділо дві вокалістки, які то сміялися, то мелодично співали. Також їм акомпанувала молода піаністка Олександра Морозова.

Імпровізації на сцені глядачі сприйняли відповідно свого настрою. Комусь здалося надто затягнутим на початку, коли нічого не відбувалося на сцені протягом п'яти хвилин. Киянкам Олі та Марині найбільше сподобалися розслаблююча музика та імпровізації з танцем: "Думаю вони танцювали і показували як можуть розвиватися взаємостосунки між людьми і якісь наші примхи".

Ще раз перформенс "Співзвуччя" покажуть на фестивалі Гогольfest. Про наступні події в проекті "Паралелі" можна буде дізнатися на сайті музею.

Зараз ви читаєте новину «У Музеї Гончара показували відеоарт та сучасні танці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі