субота, 25 серпня 2012 23:15

Львів'яни надихнули одеситів на перформанс до Дня Незалежності
14

Фото: фото: Євген Джумига

24 серпня з 10:00 до 11:00 в центрі Одеси проходила акція під назвою "Патріотичний перфоманс до 21-ї річниці України".

Організатор заходу випускниця історичного факультету ОНУ імені І. І. Мечникова Наталія Михайленко розповіла про те, як виникла ідея даного заходу:

"Після прийняття закону про мови, після того, як ми стояли з 4 по 31 липня біля обладміністрації, знаєте, після такої трошки депресії до Дня Незалежності України хотілося зробити щось яскраве, але щоб воно було не дуже великої кількості людей. Тому якось сама по собі виникла ідея зробити невеликий симпатичний та приємний перфоманс. Особливо львів'яни також надихнули".

Місцем проведення "перфомансу" було обрано Ланжеронівський узвіз оскільки, за словами організаторів, в цей час на Приморському бульварі розпочався вишиванковий фестиваль, а біля традиційного місця проведення патріотичних акцій, пам'ятника Т. Г. Шевченка, – мітинг об'єднаної опозиції.

В акції взяли участь одесити та кияни, всього приблизно п'ятнадцять-двадцять людей. Сім з них у підготовлених напередодні футболках з літерами утворили разом слово "Україні". Завершили живий надпис хлопчик та дівчинка у національному вбранні 6 та 9 років, які тримали плакат "21". Інший учасник "перфомансу" держав у руках ватман з усім відомим з соціальних мереж надписом "Мені подобається. Розповісти друзям". П'ять учасників заходу розтягнули прапор України.

Біля Ланжеронівського узвозу активісти виклали надпис "Україні 21" та розгорнули державний прапор перед міською радою та біля Одеського академічного оперного театру. Акція привертала увагу людей, які проходили поряд та фотографувалися біля прапору та надпису.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни надихнули одеситів на перформанс до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути