Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2013 14:59

У Львові відкрили фотовиставку світової спадщини Мексики
9

Фото: Фото: Ольга Швед

10 грудня у Львівському Палаці мистецтв, вул. Коперніка, 17 відкрили виставку фотографій "Мексика: об'єкти світової спадщини". Мексика володіє найбільшою природною спадщиною, більша частина якої засновується на стародавніх цивілізаціях. Мексика має 32 об'єкти, які входять до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, з яких 27 - об'єкти культурні, 5 - природні і займає шосте місце у світі за кількістю таких об'єктів.

"На виставці показані фото усіх 32 об'єктів світової спадщини Мексики. Це і храми, і міста, природні заповідники, стародавні міста. Коли я була у Мексиці, то мені ледве вистачило місяця, аби оглянути цю спадщину. Особливо вразили піраміди майя, там особлива енергетика і навіть прохолодніше, ніж будь-де. Наш екскурсовод був нащадком майя, тому він дуже цікаво розповідав про давні цивілізації і показував печери із добре збереженими надписами та малюнками. Усім рекомендую побувати у цій дивовижній країні та побачити її пам'ятки. Мексиканський уряд дуже дбає про них і виділяє великі кошти на реставрацію та збереження. Мексика свідома великої спадщини своєї країни, і вважає своїм обов'язком зберегти її для людей в усьому світі і, особливо, для багатьох поколінь мексиканців", - каже представник консульства Мексики в Україні Сусанна Троць.

Столицю країни - Мехіко заснували ацтеки, відомий навіть точний рік - 1325. Тоді він носив ім'я Теночтітлан, і мав площу 7,5 квадратних кілометрів. А зараз це місто з найбільшою кількістю музеїв і пам'ятників, яких тут налічується 1400. Триватиме виставка "Мексика: об'єкти світової спадщини" до 29 грудня, вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили фотовиставку світової спадщини Мексики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі