вівторок, 22 січня 2013 14:13

У Львові показують людей майбутнього
15

Фото: Фото: Павло Паламарчук

17 січня у львівській галереї "Дзига" відкрилася виставка молодого дрогобицького художника та скульптора Віталія Внукова під назвою "ДЕградація".

Своїми 35 роботами автор намагається показати світ найближчого майбутнього. Провести межу між градацією та деградацією суспільства.

"Для робіт використовував пластик, метал, дерево та природні матеріали, - розповідає він. - Найбільше пішло старих друкарських машинок. Їх мені друзі приносили. Також часто зустрічаються елементи з машин. Для збору потрібного матеріалу організовував вилазки на сміттєзвалища. Дещо купляв на стихійних ринках, знаходив на узбіччі доріг. За черепами, зубами та лапками птахів ходив в поля та парки. Люди викидають тварин навіть не закопуючи. Черепи ворон та їх лапки знайшов у Стрийському парку. Їх тоді там масово труїли. Також зуби постачали знайомі мисливці".

Над виставкою він працював близько 5 років.

Показуватимуть її до 3 лютого.

"Для мене спочатку побачене було шоком, - розповідає відвідувачка виставки Галина Беньо. - Оці обличчя такі старші. А про скелети взагалі мовчу. Але за кілька хвилин таки зрозуміла задум автора. Дійсно, світ котиться в прірву. І митцю вдалося відобразити це в своїх роботах".

Зараз ви читаєте новину «У Львові показують людей майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі