пʼятниця, 05 квітня 2013 20:39

У Львові покажуть виставу "Павлік Морозов" Леся Подерв'янського

Скандальне дійство триватиме у неділю 7 квітня о 19:00 у Львівській філармонії. До того у Львові  глядачі бачили тільки одну п'єсу Подерв'янського — "Сни Васіліси Єгоровни".

"Є дві версії "Павліка Морозова". Перша — просто матюкання на сцені. Друга — це намагання відтворити грецьку трагедію. Вибирайте самі. Лесь Подерв'янський цю річ написав ще 150 мільйонів років тому, просто не мав грошей видати. Потім в Одесі знайшлася не бідна людина — Демчук Анатолій — і чомусь вирішив поділитись грошима. Потім ми зібрали всіх, поставили на стіл пляшку горілки і почали думати над виставою. Запросили Андрія Крітенка, який живе в Штутгарті і ставить чужі п'єси. І таки 2 роки Київ тому вперше побачив "Павліка" на сцені" — коротко розповів передісторію п'єси один з головних акторів та друг Подерв'янського Микола Вересень.

На прем'єрі вистави у Львові буде присутній і сам автор п'єси Лесь Подерв'янський.

"Є міста, де ми чуємо спротив, такі як Луцьк. Є шалена заборона з криками "Всьо пропало. Де ваша духовність, моральність" в таких містах, як Дніпропетровськ, Донецьк та Суми. До міст, яких ми вільно можемо приїхати і поставити виставу, належать Харків, Полтава, Чернівці, Івано-Франківськ. Львів є достатньо толерантним містом. Жителі міст Західної України взагалі мають дивну річ — на все вони дивляться з недовірою, примружуючи очі. Мовляв, що ви ще нам можете показати, чого ми ще не бачили. Але в основному на наші вистави публіка ходить та, яка знає Подерв'янського. З залу часто вигукують продовження фрази, чим деколи дуже заважають акторам. Приходиться перекручувати фрази", - зазначив Вересень.

Також додав, що від Львова в певній мірі залежитиме доля "Павліка Морозова". Якщо у Львівській філармонії збереться повний зал, виставу повезуть в турне по Україні.

П'єса на три дії триватиме без антракту. Містить ненормативну лексику, тому вхід особам до 21 року заборонений. Квитки на виставу коштують від 100 до 250 гривень

Зараз ви читаєте новину «У Львові покажуть виставу "Павлік Морозов" Леся Подерв'янського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі