Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 15:45

У Львові молодь підтримала Юрія Винничука еротичними позами
8

Фото: Фото: Денис Мандзюк

Акція на підтримку письменника Юрія Винничука відбулася сьогодні біля пам'ятника Леопольду фон Захер-Мазоху у Львові. Винничук прочитав свій вірш "Убий пі...са". В цей час десяток молодих людей — хлопців і дівчат — застигли в еротичних позах. Акцію приурочили до річниці від дня народження Мазоха — першого письменника, який описав у літературі мазохізм.

"Фактично вірш про нашого президента. Але жодного прізвища тут немає, тому й придертися нема до чого. Винничук чудово висловлює позицію народу", - розповів кореспонденту Gazeta.ua один з учасників акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стукач!" - на вечорі еротичної поезії зганьбили ворога Винничука

Вірш "Убий пі...са" Винничук написав минулого року. Він став популярним в інтернеті, перекладений російською і англійською мовами. Кримський комуніст Леонід Грач написав скаргу до Генпрокуратури, у якій називає цей вірш порнографією.

"Я писав пояснення у прокуратуру, що у моїх творах немає жодної порнографії, - розповів Винничук. - Тим більше, як її можна визначити в літературі? Це ж не відео. Я усвідомлюю, що цей вірш — не вершина поетичної творчості. Для мене важливо було, щоб він пішов у маси. Знаю, що люди по селах переписують його від руки, вивчають на пам'ять. Тобто мета досягнута. Я нічого не боюся, бо обшуки і прес пройшов ще у сімдесятих роках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко передав Винничуку "респект" і повісив у камері вірш "Убий під***са"

За акцією спостерігав луцький журналіст, лауреат конкурсу "Коронація слова" Володимир Лис.

"У жодній цивілізованій країні немає такого явища, як комісія з питань етики та моралі, - прокоментував він. - У нас вже довели до труни талановитого письменника Олеся Ульяненка. Тепер взялися за Винничука. Якщо відновиться ця практика — ми повернемося у вісімнадцяте століття. Я можу не погоджуватися зі змістом твору. Але кримінальне переслідування за літературну творчість — це неприпустимо у демократичному суспільстві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, що вірш "Убий пі...са" обурив опозиціонера Леоніда Грача — Винничук

Зараз ви читаєте новину «У Львові молодь підтримала Юрія Винничука еротичними позами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі