вівторок, 11 вересня 2012 11:23

У Лос-Анджелесі роздали почесні "Оскари"

У Лос-Анджелесі роздали почесні "Оскари"
Фото: dozor.com.ua

Американська академія кіномистецтва назвала імена лауреатів так званих почесних Оскарів, які щорічно присуджуються за видатний внесок у розвиток кінематографа. Цьогоріч лауреатами стали актор Хел Нідем ("Поліцейський і бандит" 1973 року), документаліст Ді-Ей Піннебейкер ("Військова кімната" 1993 року) і діяч кіно Джордж Стівенс. Голосування Ради директорів академії науки й мистецтва було закритим.

Нагорода імені Джина Хершолта за відстоювання принципів гуманізму в мистецтві вручена Джеффрі Катценбергу, який є генеральним директором студії DreamWorks Animation.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довга історія Оскара: показано раритетні фото з церемонії нагородження

Урочиста вечеря і вручення почесних премій відбудуться 1 грудня 2012 року на щорічному губернаторському балі в одному з розважальних центрів у Беверлі-Хіллз (Лос-Анджелес). Чергова церемонія вручення Оскарів відбудеться 24 лютого 2013 року.

Раніше Американська академія кіномистецтв призначила продюсерів ювілейної 85-ої церемонії вручення нагород Оскар. Ними стали продюсери фільму "Чикаго" Крейг Зейдан і Ніл Мирон.

Від України на премію Американської кіноакадемії Оскар у номінації "Кращий фільм іноземною мовою" висунута картина Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі роздали почесні "Оскари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі