вівторок, 21 серпня 2012 05:45

На "Кінолеві" покажуть торішнього претендента на "Оскара"

— Це вам не Одеський кінофестиваль, де показують не стрічки, а коштовності жінок тих, хто цей захід оплатив. У нас — незаангажоване, неформатне мистецьке кіно. І наш цьогорічний символічний патрон — Сергій Параджанов, — каже організатор фестивалю "Кінолев" Олесь Дзиндра, 54 роки.

Від 21 по 26 серпня у Львові всьоме відбудеться "Кінолев". Це щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно. Він поділений на тематичні блоки: "Рок у кіно", "Сергій Параджанов і про Сергія Параджанова", "Ретроспектива Клода Шаброля", "Інший погляд", "Сучасне грузинське кіно", "Сучасне українське кіно", "Особливі події" та "Дискусії на "Кінолеві".

Уперше в рамках заходу представлять програму "Кінолевчик" — це фільми для дітей і молоді українською мовою.

— Дитяче неформатне кіно — складна матерія. Але ми вирішили робити інвестиції "у молоко". Бо якщо покоління виросте лише на Гаррі Поттері, то через 10 років такі фестивалі, як "Кінолев", не буде для кого створювати. Наші фільми — про дитячі проблеми, переживання, про те, що цікавить сучасну молодь. Наприклад, у картині "Магічне дерево" — історія хлопчика, батьки якого на заробітках. Пізнавальною буде для дітей стрічка "Зірка Коперника" про видатного вченого, — говорить співорганізаторка фестивалю 50-річна Ірина Магдиш.

Особливою подією "Кінолева" стане приїзд до Львова польської режисерки Аґнєшки Холланд та українська прем'єра її останньої картини "У темряві". Вона показує життя львівських євреїв, які переховувалися від нацистів у міській каналізації. Стрічка минулого року була серед претендентів на "Оскара" за найкращий закордонний фільм.

Покази відбуватимуться у двох залах факультету культури і мистецтв Львівського університету ім. Франка (вул. Валова, №18), у приміщенні Львівського академічного театру ім. Курбаса (вул. Курбаса, 3), у "Кінопалаці" (вул. Коперніка, 9) та в Саду Бернардинів (вул. Валова, 18а). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На "Кінолеві" покажуть торішнього претендента на "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути