середа, 08 серпня 2012 13:05

У Лондоні українські фотографи висміяли олімпійський культ

У Лондоні відкрилася виставка Української фотографічної Альтернативи "CULT OF THE BODY".

На виставці представлено 50 знімків як добре відомих майстрів на кшталт Олександра Чекменева, Романа П'ятковки, Валерія і Наталі Черкашиних, так і новачків, повідомляє "Українська правда".

Зібрав їх разом куратор з досвідом и фотограф з солідним стажем Михайло Педан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличні художники Британії "викрали" кільце Олімпійських ігор

За його словами, виставка представляє зміну та розмаїття поглядів на тіло на противагу індустрії атлетичного олімпійського культу "вище, сильніше, швидше".

Іронія полягає в тому, що далеко не всі тіла на знімках прекрасні й досконалі, і навіть атлетичні фігури іноді викликають сміх.

По суті, "Культ тіла" — це невелике дослідження, присвячене стосункам людини із самим собою.

Автори ніби закликають глядачів задуматися про те, що відбувається з тими, хто занадто турбується про свою мускулатуру, що робить із нами страх старіння, як примиритися із власною дійсною або уявною фізичною недосконалістю і чи можна взагалі звільнитися від тривог із приводу свого тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійські ігри в Лондоні не сприяють інтересу до мистецтва

Звичайно, відкриття виставки не випадково збіглося з початком Олімпійських ігор у Лондоні.

Педан стверджує, що, представляючи в якості ідеалу "накачаних хімією атлетів, багатомільярдна індустрія Олімпійських ігор спекулює на мрії" і служить тим же цілям, що й гламур. Зокрема, нав'язує суспільству фальшиві – які не мають нічого спільного з реальністю – зразки "красенів і красунь".

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні українські фотографи висміяли олімпійський культ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі