пʼятниця, 31 липня 2015 15:59

У Криму територію забороненого фестивалю-наступника "Каzантипу" відключили від електрики

У Криму територію забороненого фестивалю-наступника "Каzантипу" відключили від електрики

Територію проекту Befooz, який мав замінити в Криму відомий музичний фестиваль "КаZантип", напередодні відкриття відключили від електропостачання, повідомляє ТАСС з посиланням на керівника оргкомітету проекту Миколу Карпова.

"Нам відключили лінію, яку ми селу і подарували, - розповів він. - Без світла виникає загроза появи пожежі, так як не будуть працювати водяні насоси і сигналізація. Я боюся, що вночі без освітлення можуть початися грабежі і мародерство".

Відключення зробили працівники енергопостачальної компанії на вимогу місцевого МНС, фахівці якого виявили на території порушення правил пожежної безпеки.

Раніше Карпов заявив, що організація має намір звертатися в суд на російські контролюючі органи за позовами про відшкодування матеріальної шкоди. "Ми здійснюємо свою роботу на законних підставах, справно платимо за землю, електрику, воду, податки. Навколо нас заробляють ще більше двохсот підприємців. У разі незаконних відключень ми будемо йти в суди з позовами на відшкодування матеріального збитку. Будемо позоватися до тих, хто здійснював незаконні відключення або перешкоджав діяльності підприємства", - сказав він агентству.

Нагадаємо, в цьому році через заборони влади на проведення масового заходу організатори Befooz вирішили відмовитися від фестивальної частини проекту. Планувалося, що майданчик у кілька гектарів, де побудували арт-об'єкти, танцмайданчики і кафе, буде працювати як звичайне місце відпочинку на узбережжі. Організатори тепер позиціонують це місце як якийсь музей архітектури і дизайну під відкритим небом. При цьому всі раніше куплені квитки на фестиваль залишаються в силі для проходу на територію музею.

У цьому році фестиваль Befooz повинен був стати заміною "КаZантипу", який у селі Поповка проводився з 2001 року. Однак прокуратура Криму висловила протест у зв'язку з заплановану продажем алкоголю в місці проведення масового заходу.

Зараз ви читаєте новину «У Криму територію забороненого фестивалю-наступника "Каzантипу" відключили від електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі