середа, 26 червня 2013 14:19

У київських кінотеатрах покажуть відреставроване "Солодке життя" Фелліні
5

У четвер, 27 червня, на великих екранах Києва виходить відреставрована версія чорно-білого шедевру світової кінокласики - фільм Федеріко Фелліні "Солодке життя".

Коли у 1960-му році фільм вийшов в Італії, то викликав бурхливий скандал. Саме завдяки "Солодкому життю" Фелліні з'явився термін "папараці", похідний від Папараццо, імені друга фотографа Марчелло.

Скандальна богемна драма розповідає історію журналіста Марчелло. Головну роль виконав молодий Марчелло Мастроянні. Дія відбувається в Римі у 1950-х роках. Марчелло доволі популярний у світських колах, бажаний гість на всіх вечірках. У його житті є Емма, яка не належить до богеми, яка обожнює його і мріє про традиційний шлюб. Але Марчелло сьогодні зраджує їй з Мадаленою, іншого разу - з американською кінозіркою Сільвією. Марчелло і бунтує проти всього світу, і купається в його розкошах, на довго не затримуючись у жодній справі, любові, події...

Цю роботу Фелліні відзначили безліччю нагород - Гран-прі Каннського кінофестивалю, Оскар, Премія нью-йоркських критиків, три премії Silver Ribbon.

Побачити відреставровану копію культового кінофільму легендарного Фелліні можна буде з 27 червня в київських кінотеатрах "Київ", "Жовтень", "Магнат", "Флоренція". А з 4 липня - у Харкові в кінотеатрі "Боммер".

Зараз ви читаєте новину «У київських кінотеатрах покажуть відреставроване "Солодке життя" Фелліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі