Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2016 16:18

У Києві пройде Тиждень мистецтва
1

У Києві вперше пройде Kyiv Art Week. Тиждень мистецтва з 15 по 20 червня об'єднає виставкові музейні і галерейні проекти, арт-ярмарок, конференцію за участі міжнародних експертів, концерти, перформанси і світські заходи.

Формат Art Week популярний у всьому світі.

"Символічно, що перший Kyiv Art Week буде проходити з 15 по 20 червня ― одночасно зі швейцарським ярмарком Art Basel, який можна назвати еталоном серед ярмарків мистецтва. Kyiv Art Week має стати щорічним форматом, який представляє краще українське і світове мистецтво. Ми прагнемо, щоб місто з'явилося на культурній мапі Тижнів мистецтва і посіло гідне місце поруч зі своїми західноєвропейськими аналогами" ― говорить куратор проекту, український галерист Євген Березницький.

Старт Kyiv Art Week дасть ярмарок, участь у якому візьмуть більше 20 галерей із 7 країн ― Франції, Грузії, Білорусі, Литви, Польщі, України, Вірменії. Крім того, в галереї D12 відбудеться виставка приватних зібрань сучасних українських колекціонерів, у тому числі, колекції Ігоря Воронова, №1 у топ-30 українських колекціонерів за версією Forbes. Серед іншого глядачам представлять бронзовий гарнітур скульптора Дієго Джакометті, вартість робіт якого на найвідоміших світових аукціонах Christie's і Sotheby's коливається від $500 000 до $1 500 000 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник Анатолій Криволап подарував Джамалі картину

Важливим міжнародним проектом Kyiv Art Week стане колекція Національної галереї сучасного мистецтва Грузії, яка вперше приїде в Україну.

Головне завдання Kyiv Art Week – ознайомити киян і гостей міста з мистецтвом у комплексному форматі. Для зручності відвідувачів організатори склали культурний маршрут центром столиці – від Київського національного музею російського мистецтва, до червоного корпусу університету ім. Шевченка.

Також участь у першому київському Тижні мистецтва візьмуть провідні галереї міста зі спеціальними виставковими проектами: Shcherbenko Art Centre (персональний проект Ярослава Присяжнюка "Краєвид: ілюзії"), Karas Gallery, Vozdvizhenka Arts House 32 (персональний проект Сергія Браткова "Саша"), Bereznitsky Aesthetics (персональний проект Юрія Сивіріна Night Tales), Stedley Art Foundation, Dukat Gallery (персональний проект Павла Макова).

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде Тиждень мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі