пʼятниця, 20 травня 2016 14:46

Художник Анатолій Криволап подарував Джамалі картину
9

Фото: Ліна Квітка

18 травня в Музеї історії Києва відбулася презентація енциклопедії української культури "Ukraine. The Best". Презентація пройшла в рамках урочистого закриття мистецької виставки "Музейна колекція" всесвітньо відомого українського художника Анатолія Криволапа.

"Ukraine. The Best" мультимедійна енциклопедія, що включає в себе 121 українського діяча шести напрямків культури – музики, кіно, театру, літератури, мистецтва та фото. Енциклопедія виходить друкованим виданням та має інтернет-версію. Автором проекту є засновник інтернет-платформи Cultprostir Юрій Комельков.

"Таких проектів в Україні ще не було. Ми створили нову азбуку української культури на основі робіт вітчизняних авангардистів, починаючи з Малєвіча. Це дійсно азбука, що складається з 3d-літер. Також ми створили 3d-бюст для кожного героя енциклопедії, відзняли 30 фільмів про наших героїв, їх вже показали по українському телебаченню. Також проект має свій сайт і він незабаром запрацює. На сайті можна буде прочитати про кожного з учасників проекту" - розповів Комельков під час презентації.

На презентації проекту були присутні герої енциклопедії – Джамала, Олександра Кольцова, Дмитро Шуров, Іван Малкович, Владислав Єрко та багато інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 120 митців зберуть у книжці "Слава України"

Співачка Джамала отримала в подарунок від художника Анатолія Криволапа картину "Крим. Аю-Даг".

"Останнім часом ви дуже сумна. Сподіваюся, яскраві барви цієї картини порадують вас і додадуть натхнення," - прокоментував Анатолій Криволап свій подарунок.

Ще одна картина з циклу "Крим" була презентована Музею історії Києва.

Також в рамках події було презентовано арт-каталог з серії "Музеї приватних колекцій" під назвою "Анатолій Криволап. Збірка № 1".

Після презентації каталогу відбулася прем*єра українського мультимедійного перфомансу учасників проекту "Ukraine. The Best" – Анатолія Криволапа, Дмитра Шурова (Pianoboy) та Раду Поклітару. Перфоманс поєднав у собі елементи музики, танцю та процесу створення картини, відображеному на відео.

Зараз ви читаєте новину «Художник Анатолій Криволап подарував Джамалі картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі