середа, 22 жовтня 2014 15:01

У Києві презентують книжку "Облом" Віктора Суворова

 

29 жовтня у Києві відбудеться презентація нової книжки борця із міфами російської офіційної історії, українського історика Віктора Суворова – "Облом".

Вести презентацію будуть письменники Брати Капранови, які зробили переклад, та історик Сергій Грабовський, науковий редактор цієї книги.

У властивій парадоксальній манері співставлення офіційної радянської інформації та історичних фактів Віктор Суворов відкриває завісу закулісних інтриг верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років.

У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск першого штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події удалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав намір прийти Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги "обломився" – напевно, в історії немає випадковостей.

Для українців книга особливо актуальна адже події, які відбулись в Угорщині 1956 року, дуже схожі на українські 2014-го.

Книжка має назву "Облом" – на честь невдалої спроби Жукова організувати державний переворот і наступної відставки та приниження "маршала перемоги". Так само, як і "Її ім'я було Татьяна" та "Кузькіна мать", входять до трилогії "Хроніки "Великого десятиліття"".

Презентація відбудеться 29 жовтня о 18:00 в Музеї літератури (вул. Б. Хмельницького, 11, ст.м. Театральна). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентують книжку "Облом" Віктора Суворова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі