пʼятниця, 23 листопада 2012 13:03

У Києві показали календарі у формі дошок, подушок і кубиків-рубиків
6

Фото: Фото: Марина Васильєва

У четвер, 22 листопада, у Виставковій галереї НТУУ КПІ відкрилася виставка "Календар 2013". Організували її самі художники - студенти київського політеху, що найближчим часом мають отримати ступінь бакалавра за спеціальністю "графіка". Своє об'єднання назвали Ініціативним союзом молодих художників.

На виставці представлені роботи 16 авторів. Серед представлених календарів - не тільки традиційні настінні, а також і такі, що розмістилися на якихось предметах. Так, наприклад, один з календарів нанесено по подушку. Інший зроблений на кубику-рубіку. Також увагу перших відвідувачів привернув календар виготовлений з дерева. На ньому зроблені дірочки, навпроти яких написані назви місяців, дні тижня та числа. Володар такого календаря має сам "відмічати" поточну дату, використовуючи для цього невеликі палички, що з'єднані між собою ниткою.

"Ми організували цю виставку щоб показати - календар - це не тільки фотографія чи просто календарна сітка. А також для того аби показати як автор бачить наступний 2013 рік", - розповіла учасниця виставки Антоніна Юрченко. У творчому доробку має роботи двох видів - настінні календарі та кишенькові. Останні виготовлені у вигляді гральних карт - календарна сітка з однієї сторони та, власне, сама карта з іншої.

"Якщо хтось зацікавиться цими календарями, то далі вони підуть на продажу", - додала Антоніна. "Поки ми молоді - ми можемо це робити. Нам хотілося якось нестандартно показати рік, що наближається. Наші календарі - це нестандартна верстка, непроста поліграфія. Тут представлені різні ідеї та техніки, таким чином автори змогли представити себе іншим", - розповіли учасники Ініціативного союзу молодих художників.

"Час - дуже складне поняття. Початок і кінець. Тут розумієш, що де б ти не почав, то все одно обертаєшся всередині року, всередині бачення авторами цього світу. Це дуже різні і дуже цікаві роботи", - поділилася своїми роздумами та враженнями відвідувач Тетяна.

Автори зазначили, що це лише перший їх проект, але надалі вони розвиватимуться та створюватимуть нові ідеї. Відвідати виставку можна до 27 листопада. Виставкова галерея НТУУ КПІ знаходиться недалеко від Андріївського узвозу, на вулиці Володимирській, 7. Придбати той чи інший календар можна безпосередньо на виставці, для цього треба лише звернутися до будь-кого з організаторів, які по черзі чатуватимуть на виставці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали календарі у формі дошок, подушок і кубиків-рубиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі