четвер, 22 листопада 2012 13:00

У Мексиці показують сукні та корсети Фріди Кало
9

Фото: Фото: Reuters

У Мехіко відкрилася виставка "Дим і дзеркала: сукні Фріди Кало". Після 50 років перебування під замком у музеї ("Блакитному будинку") Фріди Кало, сотні суконь та аксесуарів, які носила Фріда, виставили на огляд.

Музейні чиновники виявили предмети корсети, ортопедичну техніку, ювелірні вироби, барвисті сукні, шалі, взуття та фотографії у 2004 році, коли вони увійшли до приміщень "Блакитного будинку", які доти були герметично закритими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До України можуть привезти картини Фріди Кало у 2016 році

Виставка досліджує унікальний гардероб Кало, натхненної жіночими образами корінних народів Мексики - рясно розшитими сукнями, квітковими заставками і безліччю ювелірних виробів зі срібла. Фріда запровадила на них моду і навіть отримала собі місце в журналі Vogue 1937 року.

Особливе зацікавлення викликали ортопедичні засоби, якими користувалася художниця. У 18 років Фріда потрапила у важку аварію — в трьох місцях був ушкоджений хребет, зламані два стегна, нога, ключиця. Фріда рік була прикута до ліжка, перенесла більше 30 операцій. Великі проблеми зі здоров'ям залишилися у неї на все життя.

?

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці показують сукні та корсети Фріди Кало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути