субота, 28 квітня 2012 15:33

У Івано-Франківську відіграли виставу за Анною Герман

У Івано-Франківську відіграли виставу за Анною Герман
Фото: gazeta.ua

Учора 28 квітня, на сцені Івано-Франківського обласного академічного театру ляльок імені Марійки Підгірянки відбулася прем'єра вистави "Повертай до свого звідтіля" за романом Ганни Герман "Піраміди невидимі" з книги "Червона Атлантида".

Інсценізацію, постановку та музичне оформлення вистави здійснила доцент кафедри театрального мистецтва, заслужений працівник культури України Надія Грицан.

Творчі задуми режисера майстерно втілили молоді актори молодіжного "Поетичного театру", створеного на кафедрі театрального мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Каже, що Ганна Герман, радник Президента України – керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України, дала дозвіл на інсценізацію своєї книги, жодних умов студентам не ставила.

Сценарій вистави написала Надія Грицан, костюми добирала зі своєї скрині та з допомогою дизайнерів Інституту мистецтв.

До вистави "Повертай до свого звідтіля", яку зіграли понад два десятки акторів-дебютантів, увійшли 12 новел з книги Ганни Герман. Репетиції тривали з вересня.

Для студентів Інституту мистецтв ця вистава стане творчим іспитом до 10-річчя "Поетичного театру". У ній - багато автентики, національного колориту та українських пісень.

У доробку "Поетичного театру" – вистави, які отримали високу оцінку критиків на Міжнародному фестивалі-конкурсі "Лесині джерела" та Всеукраїнських конкурсах імені Тараса Шевченка - "Весняна хвиля".

На прем'єру вистави приїхала авторка роману разом із чоловіком Сергієм Германом.

Книга Ганни Герман "Червона Атлантида" вийшла у видавництві "Довіра". Містить роман, повість та три оповідання –"фрески". Передмову до видання написав український поет, Герой України, академік Борис Олійник.

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську відіграли виставу за Анною Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі