середа, 15 серпня 2012 23:52

У Харкові відкриють меморіальну дошку Людмилі Гурченко

У Харкові відкриють меморіальну дошку Людмилі Гурченко

Меморіальну дошку народній артистці СРСР і почесній харків'янці Людмилі Гурченко (12 листопада 1935, Харків - 30 березня 2011, Москва) планують відкрити у рідному місті акторки Харкові до її дня народження - 12 листопада.

Дошка буде встановлена на Харківській гімназії № 6 Маріїнська гімназія, де вчилася Гурченко, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Ми зобов'язані увічнити пам'ять Людмили Марківни й обговорюємо це вже другий рік, але з різних причин рішення відкладалося. Сподіваємося, що перший крок все-таки буде зроблено в цьому році", - цитує прес-служба міськради секретаря з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Олексія Хорошковатого.

За словами Хорошковатого, у випадку, якщо буде прийняте рішення встановити пам'ятник Гурченко у її рідному місті, швидше за все, буде проведений конкурс на найкращий ескізний проект.

 

Зараз ви читаєте новину «У Харкові відкриють меморіальну дошку Людмилі Гурченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі