понеділок, 21 травня 2012 11:36

У Донецьку добудували залізничний вокзал за 1 мільярд гривень
18

Тепер вокзал має вигляд еклектичної будівлі
Фото: Фото: Тетяна Заровна
Тут 26 екскалаторів та стільки ж ліфтів
Пасажири приміських поїздів рухатимуться, не заважаючи рухові пасажирів міжміського сполучення
Туалети на оновленому донецькому вокзалі - безкоштовні
Бабуся поки що не може піднятися з важкими сумками на екскалаторі

21 травня в Донецьку відкривають реконструйований залізничний вокзал, який, за словами гендиректора "Укрзалізниці" Володимира Козака, "не має аналогів в Україні".
На реконструкцію старого вокзального комплексу, будівництво приміської і транзитної станцій, які відповідають всім нормам і вимогам Європи, було витрачено близько 1 млрд бюджетних гривень.

На кожній платформі є ліфт для осіб з обмеженими фізичними можливостями, спеціальні смуги для людей з вадами зору, спецтуалети. Є ескалатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьк у дні Євро-2012 готовий прийняти 200 тис. іноземців

"Будівництво велося 1 рік і 8 місяців, - розповів Gazeta.ua головний інженер Ігор Білоусов. - Це унікальний проект, який зробили в Україні. Площа вокзалу зросла в 2,5 рази. Кошти витрачені також на модернізацію колійного господарства і систему безпеки - тут застосовані нові пристрої сигналізації.

35 тисяч пасажирів на добу здатний прийняти новий вокзал, раніше він обслуговував не більше 17 000 пасажирів. Розділені пасажиропотоки - пасажири далекого та приміського сполучення не будуть перетинатися. До вокзального комплексу увійшла також розташована з тильного боку вокзалу автостанція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі уявляють собі прекрасне як щось середнє між провінційним райкомом партії та купєчеським ларьком

Розділені вантажний і пасажирський транспорт - як запевняють, більше не виникне такої ситуації, коли вантажний потяг рухається по пасажирському шляху, вантажні поїзди йтимуть обвідними шляхами.

Всього в оновленому вокзальному комплексі 26 ескалаторів і 26 ліфтів. У будівлі основного вокзалу є готель на 11 номерів, серед яких 4 люкси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у Донецьку відкрив аеропорт і отримав подарунки до ювілею політика

В архітектурному плані оновлена споруда поєднує в собі сталінську архітектуру (старий вокзал будувався в 1949 році) і сучасний стиль.

Офіційно реконструйований вокзал на станції Донецьк відкриє сьогодні о 15.00 міністр інфраструктури Борис Колесніков. Так само сьогодні в Донецьку буде представлений новий швидкісний потяг "Hyundai".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку добудували залізничний вокзал за 1 мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути