понеділок, 14 травня 2012 22:33

Янукович у Донецьку відкрив аеропорт і отримав подарунки до ювілею політика
24

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Сьогодні Донецьк вітав президента "зачищеними" від транспорту вулицями, безліччю працівників міліції та біло-блакитними прапорами.

Віктор Янукович розпочав робочий візит із урочистого відкриття міжнародного аеропорту "Донецьк", якому дали ім'я Сергія Прокоф'єва. Новий термінал має сім поверхів, п'ять посадочних телетрапів із перехідними галереями, він може обслужити до 10 млн. пасажирів на рік, і відповідає вимогам УЄФА.

В аеровокзальний комплекс входить автостанція і триповерховий паркінг. Нова злітна смуга дозволяє приймати літаки різних типів за будь-якої погоди. У ході реконструкції була побудована найвища в Україні диспетчерська вишка - 45 м. Очікується, що з 1 серпня новий термінал почне приймати внутрішні рейси.

Президент оглянув будівлю терміналу, жартома пройшов паспортний і прикордонний контроль. Загалом Віктор Федорович залишився дуже задоволений роботою компанії "Альтком", яка здійснила реконструкцію. Хоча на території аеровокзалу все ще ведуться роботи і є ряд недоробок.

З аеропорту Президент вирушив в обласний перинатальний центр, а потім - на зустріч із так званим активом області. Вона тривала більше двох годин і пройшла в дусі радянського партз'їзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вас якщо не "знімуть", то затримають" - охорона Януковича погрожувала журналісту

Кожен, чиє ім'я згадував "перший секретар", моментально схоплювався зі свого місця і витягався по стійці смирно. Будь то пані Акімова з адміністрації президента або місцевий професор медицини. Причому, перші ряди крісел у якості "донецького активу" займали міністри і народні депутати від ПР донецького походження.

Промову президента слухачі супроводжували схвальними оплесками. А після її закінчення керівники області привітали земляка з пам'ятною датою - рівно 15 років тому він був призначений губернатором Донеччини. З цієї посади почалася велика політична кар'єра уродженця Єнакієвого.

В якості подарунка голова Донецької ОДА Андрій Шишацький вручив Януковичу присвячений йому фільм "Шлях Президента" і спецвипуск комунальної газети "Життя". Спецвипуск був у вигляді буклету з іміджевими фото Віктора Януковича різних років, а також цитатами з його передвиборних програм.

Протягом усього візиту Віктор Федорович не припиняв посміхатися і говорити компліменти.

"Коли готувався візит, мені поклали на стіл дуже багато матеріалів про ті недоліки, які є в регіоні, але ми про це поговоримо у вузькому колі", - зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у Донецьку відкрив аеропорт і отримав подарунки до ювілею політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути