четвер, 05 січня 2017 19:23

У добудованій філармонії можна жити
11

Церемонія відкриття Великого залу філармонії на Ельбі відбудеться 11 січня. Споруду зі скляним хвилеподібним куполом заввишки 110 м зводили 10 років, замість запланованих двох. За цей час вартість зросла з 77 млн до 789 млн євро. "Філармонія на Ельбі має затвердити перевтілення Гамбурга з портового міста на сучасний культурний центр світового рівня. А також увійти до десятка найкращих світових оперних залів. Поряд із концертними залами Діснея в Лос-Анджелесе та Карнеґі-Холу в Нью-Йорку", - сказав мер Гамбурга Олаф Шольц.

Концепцію філармонії "як культурного маяка для всіх громадян" розробив місцевий архітектор Олександр Жерар. "Корабель-айсберг" спроектувало швейцарське агентство Herzog & de Meuron - володарі найпрестижнішої премії у світі з архітектури Pritzker Architecture Prize."Корабель" націлений назустріч мистецтву й морю. Хотіли, щоб скляний фасад хвилястої форми був схожий на величезний кристал. Відзеркалював небо, воду і місто", - сказав автор проекту Жак Херцог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі Львівської галереї зникла сотня експонатів на десятки мільйонів доларів

Цегляна основа споруди має 8 поверхів. Раніше це був склад какао-бобів. Його будівництво завершили 1966 року. Комбінація старого і нового городянам видалася дуже вдалою. На території колишнього складу розміщена автомобільна стоянка на 600 паркомісць.

 

Верхня скляна частина філармонії - це ще 12-18 поверхів. Між ними розміщений оглядовий майданчик на висоті 37 м. Відкривається краєвид на місто і гавань. Загальна площа філармонії становить 120 тис. кв. м. Без урахування трьох концертних залів та закулісної ділянки. Будівля спирається на 1745 паль і 428 сталевих пружин.

Всередині працює один великий 82-метровий вигнутий ескалатор. Який переходить у другий, коротший. Разом вони з'єднують перший поверх із 7-м і 9-м. Установили 29 підйомників.

 

10 поверхів у консерваторії відведені під готель мережі Westin. Також у будівлі виставлені на продаж 45 квартир. Вартість стартує від 12 млн євро. Це найдорожча нерухомість міста.

Гамбург — друге за розмірами місто Німеччини. Головний симфонічний оркестр весь рік дає концерти у філармонії. Тут розташовані 45 театрів та 60 музеїв. Саме в Гамбургу 1678 року відкрили перший у світі громадський оперний театр. Називався Театр на Гусячому ринку. До цього європейські театри були придворними.
Зараз ви читаєте новину «У добудованій філармонії можна жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі