середа, 04 січня 2017 17:38

Зі Львівської галереї зникла сотня експонатів на десятки мільйонів доларів

Зі Львівської галереї зникла сотня експонатів на десятки мільйонів доларів

У Львівській галереї мистецтв пропали 95 унікальних стародруків і два манускрипти.

Вартість пропажі, яку виявили під час перевірки, на чорному ринку оцінюють у десятки мільйонів доларів, повідомили в прес-службі установи.

5 січня керівництво Львівської галереї мистецтв проведе прес-конференцію, на якій розповідатимуть подробиці виявлення пропажі. Вона відбудеться о 12:00 в палаці Потоцьких на вул. Коперника, 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЕЖ: Українці робитимуть селфі у музеях

Участь у заході візьмуть директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк, головний зберігач фондів Львівської національної галереї мистецтв Ігор Хомин, експерт, член комісії з перевірки Віра Фрис.

У селі Шевченкове Звенигородського району на Черкащині викрали брон­зовий барельєф Тараса Шевченка. 13 жовтня бронзові таблички із зображенням Кобзаря та матері з дитиною зрізали в сусідніх Моринцях - селі, де народився поет. Того ж дня погруддя Шевченка вкрали в селі Зелена Діброва Городищенського району Черкаської області.
Зараз ви читаєте новину «Зі Львівської галереї зникла сотня експонатів на десятки мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі