вівторок, 23 серпня 2016 14:18

"У День Незалежності на Майдані буде "русский мир" - Брати Капранови

"У День Незалежності на Майдані буде "русский мир" - Брати Капранови

"У День Незалежності України оркестр "Народжені вільними" виконає на Майдані марш-заповіт з опери Прокоф'єва "Семен Котко", яка розповідає про героїчну боротьбу "червоних партизан", - повідомили на своїй сторінці у Facebook українські письменники Брати Капранови.

Окрім Прокоф'єва, оркестр виконає гопак із опери "Сорочинська ярмарка" Мусоргського та твори Чайковського. З українських пісень звучатиме композиція Івана Небесного. Брати назвали це "фіговим листочком, яким організатори намагаються прикрити свій сором".

"Для тих, хто не зовсім орієнтується у класичній музиці, проведемо аналогію - це все одно, що запросити на Майдан Кіркорова, щоб він співав "Ніч яка місячна". Що б ви сказали? Ну от і ми говоримо: БЛ...ДЬ! У День Незалежності на Майдані буде "русский мир" і червоноармійці. І все це за державні гроші, на державному телебаченні та на Майдані, политому українською кров'ю. Смачного!" - пишуть Капранови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкращих хітів незалежної України

Письменники закликали міністра культури Євгена Нищука негайно втрутитися у цю ситуацію.

Оркестр "Народжені вільними" створено за короткий час до 25-ї річниці Дня Незалежності України. Молодих артистів зібрано з усієї країни: Київ, Кропивницький, Харків, Львів, Дніпро, Івано-Франківськ, Одеса, Тернопіль, Черкаси, Донбас і Крим. Всього – 62 музиканти і кожному з них 25 років. 24 серпня їхній виступ транслюватиме UA: Перший.

Нагадаємо, оркестр Національної гвардії в Одесі виконав кавер на гучний хіт групи "Ленінград" - "Експонат".

Зараз ви читаєте новину «"У День Незалежності на Майдані буде "русский мир" - Брати Капранови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі