четвер, 23 жовтня 2014 11:48

Трилогія "Хоббіт" стала найдорожчим кінопроектом в історії

Трилогія "Хоббіт" стала найдорожчим кінопроектом в історії
Фото: Warner Bros

Виробництво кінотрилогії "Хоббіт" режисера Пітера Джексона обійшлося як мінімум в $744 мільйона (464 мільйонів фунтів стерлінгів), а це означає, що проект став найдорожчим в історії кіно. Про це пише The Guardian з посиланням на фінансові документи, опубліковані в Новій Зеландії, де пройшли зйомки трилогії.

Названа сума не є остаточною, оскільки витрати останніх місяців зйомок в ній не враховуються. Кіностудія Warner Bros, яка випускає фільми про хоббіта, відмовилася коментувати новину про витрати на проект.

Відомо, що Warner Bros відшкодувала $120 млн, витрачених на виробництво фільму, за допомогою гранту від уряду Нової Зеландії.

Фільми трилогії "Хоббіт" знімалися один за одним з невеликими перервами з березня 2011 року. Основні зйомки були завершені в липні 2012 року.

Найдорожчим по виробництву фільмом залишається "Пірати Карибського моря: На краю світу". Витрати на нього склали майже $300 млн.

В основі трилогії "Хоббіт" лежить повість Джона Р. Р. Толкіна "Хоббіт, або Туди і назад". Перший фільм серії "Хоббіт: Несподівана подорож" вийшов у грудні 2012 року. Через рік відбулася прем'єра стрічки "Хоббіт: Пустка Смауга". У грудні цього року вийде фільм "Хоббіт: Битва п'яти воїнств". Головну роль у картинах виконує Мартін Фріман.

Зараз ви читаєте новину «Трилогія "Хоббіт" стала найдорожчим кінопроектом в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі