неділя, 22 липня 2012 12:53

Тігіпко одягнув метелика на закриття фестивалю своєї дружини
16

Телеведуча Маша Єфросиніна з чоловіком
Фото: ФОТО: Олена ПАВЛОВА
Режисер Сергій Лозниця
Вікторія і Сергій Тігіпко з гостями
Сергій Тігіпко спілкується з гостями кінофестивалю
Георгій Делієв

21 липня, відбулась церемонія закриття 3-го Одеського міжнародного кінофестивалю. О 17-й вечора біля оперного театру почали збиратися одесити, щоб подивитися на акторів, які йтимуть червоною доріжкою. За годину їх зібралося зо 3 тис.

На церемонію прийшли російський комедійний „Квартет И", актори Георгій Делієв, Борис Барський, Олег Філімонов, співачка Джамала, Михайло Жванецький та інші. Справжній ажіотаж на червоній доріжці створила телеведуча Маша Єфросиніна – прийшла у яскраво-жовтій спідниці до п'ят.

За підсумками глядацького голосування володарем Гран-прі цьогорічного фестивалю став британський режисер Руфус Норріс за фільм "Зламані". Отримав статуетку "Золотий Дюк" та $ 15 тис грошової винагороди. Їх вручила президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

У стрічці знялися британські актори Тім Рот і Кілліан Мерфі.

"Це маленький фільм, але він має велике серце. Судячи з того, як ви його сприймали, ритм серця не збився при перекладі. Дуже мало знаю Одесу, але мені здається, що це місто також має велике серце. Дуже тепло нас приймали. Якщо так і далі піде, відведу дітей в місцеву школу і куплю собі тут будиночок", - зазначив Норріс.

Незабаром фільм покажуть в українських кінотеатрах.

У ньому йдеться про дівчинку на прізвисько Смердюча. У неї діабет. Тільки-но розпочалися літні канікули, і її дні сповнені надіями. Але бридкий дядько, що живе навпроти, жорстоко б'є Ріка, приємного, але неврівноваженого сусідського хлопчака.

Міжнародне журі кінофестивалю також визначило переможців міжнародного конкурсу. Приз за режисуру і $ 7 тис отримали французи Бенуа Делепін і Гюстав де Керверн, режисери фільму "Революція". Нагороди за кращу акторську роботу удостоєний акторський ансамбль ірландського фільму "Ляльковий дім".

Кращим фільмом стала картина "У тумані" Сергія Лозниці. Режисер отримав винагороду у сумі $ 10 тис.

„Мені дуже приємно отримати цю нагороду. Сподіваюся, вона допоможе фільму потрапити в українські кінотеатри", - зазначив Лозниця.

Спеціальними відзнаками фільм режисера Валентина Васяновича "Звичайна справа", румуна Раду Юде "Все в нашій сім'ї".

Після церемонії закриття гості подивилися фільм Кена Лоуча „Відданий янголам". Потім у скверику біля опери відбувся фуршет. На ньому з'їли зо три тисячі канапе і біля 200 кг фруктів. Бюджет цьогорічного фестивалю – 3 млн євро.

Наступного року фестиваль пройде із 12-го по 22 липня. Цьогоріч його відвідали 10 тис людей, ще 3, 5 мільйони дивилися трансляції з фестивалю на телеканалі „Україна".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко одягнув метелика на закриття фестивалю своєї дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі