понеділок, 14 жовтня 2013 14:39

"Свободівців" не випускали з Донецької області за допомогою операції "Перехоплення"
9

Фото: Фото надані місцевою організацією "Свободи"

Автобусам, які повинні були доставити в Київ на марш УПА "свободівців" зі Слов'янська і Краматорська, невідомі розбили вночі скла. Перед цим автобуси без причин зупиняли працівники ДАІ і рекомендували не їхати далі .

"Вчора о сьомій вечора включили систему "Перехоплення", - розповів Gazeta.ua Сергій Корнієнко, голова партійної організації м. Краматорська. - Мені про це повідомили, тому я дав команду виїхати на 2 години раніше. На всіх перехрестях стояли працівники ДАІ і записували номеру. Коли ми дісталися до селища Олександрівка - це перехрестя, яка не об'їдеш - там на автозаправці, на освітленому місці, нас загальмували. Даішники ходили навколо нашого автобуса хвилин 20, дивилися - скільки нас. Тягнули час. Близько півночі під'їхала сіра машина ВАЗ - 99. Даішники були в двох машинах, вони продовжували ходити, дзвонити, озиратися. Один з них підійшов до ВАЗу та потім повернувся до нашого автобуса. Щойно він віддав нам документи , як звідти , з " дев'ятки " вибіг якийсь хлопець. Худий, в курточці. Підбіг і жбурнув в лобове скло здоровенну цеглину. Хлопці вибігли і йому розбили скло. Водій " дев'ятки " ударив по гальмах і вони втекли. Ледве по хлопцях не проїхав. Ми повернулися до даішників: " Доганяйте!" А ті теж стрибнули по машинах і втекли. Ми пообіцяли водієві скинутися на ремонт - це єдина людина, яка погодилася нас везти, а відмов було маса - всі боялися. Потім наш водій сказав, що бачив всю дорогу з Краматорська як за нами слідували, але не уявляв, що таке трапиться."

За словами Корнієнка, незважаючи на перешкоди, Краматорська організація майже в повному складі змогла дістатися Києва іншим транспортом.
Ще один автобус, який віз на марш УПА 17 "свободівців" зі Слов'янська, піддався нападаенію у центрі міста.

"У Слов'янську не вдалося знайти не одного перевізника, - розповів Сергій Лилєєв, голова Слов'янської партійної організації ВО " Свобода ". - Ми виїхали у 20.00 з автовозала Краматорська і на виїзді з міста автобус зупинили даішники. Мотивували тим, що треба узгодити маршрут з обласним ДАІ! Гальмували всіх підряд, переписували дані, дзвонили кудись. Сказали, що через 2 хвилини нам побажають щасливої ??дороги. У цей момент до даішників під'їхали "Кіа Черато " та "Шевроле лачетті ", звідти вийшли люди в цивільному і стали про щось говорити з даішниками. Потім нас відпустили. До Слов'янська ми доїхали, а там - на вулиці Свободи - перед нами зупинилися відразу 3 або 4 машини ВАЗ -99. На дорогу вибіг чоловік у камуфляжі, обличчя закрите капюшоном. Тримав мішок із чимсь важким. Ударив по лобовому склу і втік. Із мішка викотилася гиря. Я обіцяв водієві компенсувати скло , але чоловік сказав: "Якщо я буду писати заяви, буде тільки гірше". Міліція приїхала за моїм викликом, вони відібрали пояснення."

Нагадаємо, сьогодні о 16.00 в столиці відбудеться мітинг і хода активістів " Свободи " до Михайлівської площі. Захід приурочений до річниці створення УПА та дню козацтва України.

За інформацією ВО " Свобода", з аналогічних " технічни" причин не змогли виїхати за межі своїх областей представники " Свободи " з Миколаєва , Херсона, Закарпаття та інших областей.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівців" не випускали з Донецької області за допомогою операції "Перехоплення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути