понеділок, 15 червня 2015 11:07

"Сучасна молодь замість бл**дь каже Карл" - Подерв'янський презентував свою найповнішу збірку

12 червня в київському клубі-кафе "Наш Формат" представили найповнішу збірку українського художника та автора сатиричних п'єс Леся Подерв'янського під назвою "Африка, сни". Модератором зустрічі виступив український письменник та есеїст Михайло Бриних.

"Там зібрано всі твори, за які не соромно. Є речі, які я дійсно ненавиджу і це називається гумор. Я не навиджу, коли шутят. Я ніколи не намагався шутіть. Я писав про серйозні речі. Інколи виходило смішно"  - сказав сам автор.

В книжці разом вже з "класичними" творами вперше публікується – нова редакція культового "Павліка Морозова", оповідання і комедія-екшн "Ваша Галя балувана" – кіносценарій про прекрасну Галю,  дівчину та українську якудзу. Видання коштує 150 гривень.

"Книжка ця так довго народжувалася, однак ми її народили такою, якою хотів її бачити сам автор." - сказала головний редактор "Нашого Формату" Інна Корнелюк.

Модератор презентації назвав видання "доробком" і сказав, що з дитинства пам'ятає, що в хаті було видання Миколи Бажана – товстенна книга творів письменника, яка називалася "Доробком". З тих часів він навіть використовував як лайливе слово під час сварок з братом

На запитання, де знаходить собі персонажів автор розповів таку історію:

Аудіо (18+) - присутня ненормативна лексика

Подерв'янський вже кілька років пише роман. Сказав, що видавець інколи дзвонить до нього і підганяє: "Обєщаного три года ждут. Півтора вже пройшло".

Драматург хоче взятися і за кіно, але зараз бракує на це грошей. Потрібно 4 мільйони доларів.

"Раніше люди читали дуже розумні книжки. Багато бухали та багато матюкалися. Зараз молодь фактично не читає, не бухає і майже не матюкається. Знаєш, яке вони слово кажуть замість церковнослов'янського "бл*дь"?. Вони вживають слово "Карл". Виникає таке враження, що ти втрачаєш молодого читача" - зіронізував модератор зустрічі.

"Я живу поряд зі школою, а мій балкон виходить на дитячий майданчик. І я вам скажу, що вони нормальні люди. Такі люди, як і ми" - відповів на закиди Подерв'янський.

"А де бухає Лесь Подерв'янський?" - запитав Михайло Бриних.

"Я бухаю досить безсистемно. Кулових місць зараз майже не залишилося. В цьому винувата буржуазія. Єсть вулиця Сагайдачного, яка колись називалась вулиця Жданова. І там була одна сплошна наливайка. Зараз там сєтєвиє ці рєсторани. Можна їх любити, можна не любити, але вони ніякі. Буржуазний каток видавлює з Подола в бік Куріньовки все". - пояснив письменник.

Зустріч з автором протривала близько години.На прохання аудиторії прочитати на публіку якусь із своїх п'єс Подерв'янський відповів категоричною відмовою, мовляв, читати має кожен,робота автора полягає в іншому. Після офіційної частини презентації він охоче роздавав автографи, фотографувався з шанувальниками та відповідав на їхні запитання.

 
Зараз ви читаєте новину «"Сучасна молодь замість бл**дь каже Карл" - Подерв'янський презентував свою найповнішу збірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі