неділя, 09 жовтня 2011 13:57

Ступка подякував Фірташу за свій концерт, а бізнесмен розхвалив актора
24

Телеведучий Дмитро Гордон
Фото: Фото: Наталія Чубенко
Нардеп В'ячеслав Кириленко приїхав на концерт з дружиною
Завітали на свято і глава КМДА Олександр Попов і міністр культури Михайло Кулиняк

7 жовтня у Київському театрі Франка відбувся творчий вечір Богдана Ступки "Концерт №70 від Ступки". Захід провели з нагоди 70-річчя актора. Концерт супроводжував джазовий оркестр. Відкрив його своїм виступом ювіляр. Він заспівав англійською пісню американського джазмена Луі Армстронга. Сам сидів за барабанами.

"Своє творче життя я починав з джазу, - згадує Богдан Ступка. - Коли навчався у львівській театральній студії, увесь час бігав на джазові концерти. Грати джаз нам дозволяли у польській школі. Казали "От там нехай джазують – то польська школа!". Якось я з подругою на сцені львівського будинку актора станцював рок-н-рол. Тоді один актор вискочив і сказав "Прекратіть ето безобразіє!". А за це мене хотіли вигнати зі студії, обсміяли у сатиричній стінгазеті. Я дійсно був стилягою – на голові кок, носив самотужки звужені дідові штани. Але зшити їх вдавалося тільки внизу, а там, де матня ніяк не міг дати раду".

Як повідомили у прес-службі компанії "Сота Сінема Груп", Ступка подякував бізнесмену Дмитру Фірташу за організацію урочистостей і народному депутату Віктору Януковичу за підтримку ювілейного концерту: "Я щиро вдячний Дмитру Фірташу, без фінансової підтримки якого це свято не відбулося б. Завдяки його допомозі, ми змогли порадувати публіку цим спектаклем, показами вже відомих кінострічок та прем'єрами".

У свою чергу Фірташ відзначив, що Ступка багато у чому досягнув своєї мети.

"Богдан Сильвестрович говорив, що хоче, щоб у світі більше знали про Україну. Думаю, багато у чому він досягнув поставленої цілі – через його фільми, його ролі Україну та українців можуть зрозуміти іноземці, - відзначив бізнесмен. - Богдан Ступка – великий актор нашого часу. Він дуже багато зробив для кожного з нас, створивши образи, які допомогли багатьом зрозуміти історію та осмислити сучасність України. Через яскраві образи Богдану Сильвестровичу вдалось передати самобутність України, протиріччя її історії, тріумфи та трагедії українського народу. Ступку знають та люблять у кожному куточку України та далеко за її межами. Це українець світового масштабу. Це справжній народний артист".

На сцені заспівали львівський гурт "Пікардійська терція" і Олег Скрипка. Червоною доріжкою до театру пройшли міністр культури Михайло Кулиняк. Він зачитав привітання від президента Білорусі Олександра Лукашенка. Київський художник Сергій Якутович з'явився з бордовими айстрами, у подарунок ювіляру приніс свій щойно виданий альбом з ілюстраціями до фільмів, де знявся Ступка. Також актору подарували шаблю і пляшку грузинської горілки – чачі. Квитки на концерт продавали за 50-150 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ступка подякував Фірташу за свій концерт, а бізнесмен розхвалив актора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі