середа, 31 серпня 2011 15:37

"Потрібно кілька десятків років, щоб оцінити вклад Ступки в культуру" — Бенюк

"Потрібно кілька десятків років, щоб оцінити вклад Ступки в культуру" — Бенюк

Треба ще декілька десятків років, щоб оцінити, який вклад в українську культуру зробив актор Богдан Ступка. Про це заявив актор київського театру ім. Франка Богдан Бенюк. Ступка вже десять років працює в театрі художнім керівником.

"Коли людина досягає таких ювілейних рубежів (27-го серпня актору виповнилось 70 років — ред.), ми звикли визначати її місце у культурі, хто вона, що вона, заганяти її в якісь рамки. Якщо говорити про Богдана Сильвестровича, то треба декілька десятків років, щоб почати оцінювати те, що він робить в театрі, в кіно, який має вплив на українську культуру. Зараз він на гребені слави і у нього багато чого попереду. Єдине що, тільки від Бога залежить, скільки ще років він матиме сили. Буває, що приходить такий момент, коли в своїй акторській професії розумієш дуже багато, але фізично вже багато речей зробити вже не можеш. Сподіваюсь, що Богдан Сильвестрович ще багато працюватиме і знаходитиме своїх режисерів", - зазначив Бенюк і додав, що завдяки Ступці в театрі відбуваються позитивні зміни.

"У театрі він своєрідна палочка-виручалочка. Ми, актори, купаємось у промінні того, що Богдан Сильвестрович може для нас здобути. Він має популярність і може заходити у кабінети керівників нашої держави. Нам заздрять інші театральні колективи, бо вони такого не мають. Цього року нарешті відкриємо малу сцену. Якби не Богдан Сильвестрович, вона би готувалася ще N-ну кількість років. Коли зустріну його, заспіваю "Многая літ". Важливо, коли поряд є люди, які бажають тобі здоров'я. Хай це повториться сто разів, але такі побажання матеріалізуються", - зауважив актор.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно кілька десятків років, щоб оцінити вклад Ступки в культуру" — Бенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі