субота, 27 серпня 2011 15:32

Богдан Ступка святкує 70 років
5

Фото: Фото: wikipedia.org

Сьогодні, 27 серпня, народному артисту та Герою України Богдану Ступці виповнилось 70 років.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент України Віктор Янукович привітали Ступку з його 70-річним ювілеєм.

"Сердечно вітаю Вас, корифея вітчизняного театру й кіно, з 70-річчям від дня народження. Високо ціную Ваш яскравий талант і безперервний творчий пошук, безмежну відданість сцені та активну життєву позицію", - йдеться у привітанні президента, опублікованому його офіційному сайті.

За словами глави держави, під керівництвом Ступки Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка продовжує славні традиції українського театру і з успіхом впроваджує новаторські ідеї.

Азаров у своєму привітанні зазначає "блискучу техніку і творчу енергію, завзятий і натхненна праця" ювіляра.

"Ваш творчий і життєвий шлях є прикладом для наслідування наступних поколінь. Разом з численними шанувальниками Вашого таланту прийміть щирі побажання міцного здоров'я та нових творчих звершень!", - йдеться в тексті привітання, опублікованому на сайті уряду.

Нагадаємо, Богдан Сильвестрович Ступка - радянський і український актор театру і кіно. Народився 27 серпня 1941 року. Народний артист СРСР (1991). Лауреат Державної премії СРСР (1980). Герой України (2011). У 1961 році закінчив студію при Львівського УАДТ імені М. К. Заньковецької. У 1984 році - КДІТМ імені І. К. Карпенка-Карого за фахом "театрознавство". 1961-1978 роках грав у Львівському УАДТ імені Заньковецької, потім перейшов в трупу КУАДТ імені Франка. У 2000 році - очолював Міністерство культури і мистецтв України.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Ступка святкує 70 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі