понеділок, 12 грудня 2016 15:05

Стартує фестиваль сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days

12-17 грудня музиканти з Німеччини, Польщі, Японії, Швейцарії, України та Італії гратимуть сучасну академічну музику на Kyiv Contemporary Music Days. За шість днів відбудеться вісім заходів. Фестиваль охопить три локації: Ґете-Інститут, галерею Art Ukraine та "Мистецький Арсенал". Вхід на більшість подій безкоштовний за умови попередньої реєстрації на сайті KMCD. Вартість квитків на окремі концерти сягає 300 грн.

Понеділок — лекційний день на Kyiv Contemporary Music Days. Про мікротональну музику розповість італійський композитор Іван Канц'ялозі. Музикознавець з Рівненщини Микола Ковалінас розкриє таємниці творчого процесу композитора.
 
13 грудня триватимуть безкоштовні майстер-класи від солістки і кларнетистки німецького камерного ансамблю сучасної музики Ensemble Modern Ніни Янссен-Дейнцер. Українські музиканти зможуть вдосконалили свій рівень виконання сучасної академічної музики. Ввечері у галереї Art Ukraine відбудеться сольний концерт Ніни Янссен-Дейнцер. Вартість квитків від 150 до 300 грн.

У середу 14 грудня флейтистка з Японії Юрі Матцузакі також зіграє сольний концерт. У програмі — твори сучасного британського композитора Брайана Ферніхоу. У 1970-х він заснував напрям у сучасній академічній музиці New Complexity тобто "нова складність". Через особливості техніки музиканту майже неможливо виконати всі побажання композитора твору New Complexity. Вартість квитків від 150 до 300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук плакав, співаючи пісню пам'яті Павла Шеремета

15 грудня у "Мистецькому Арсеналі" відбудеться моноконцерт солістів Міжнародного ансамблю сучасної академії у Франкфурті. Скрипалька Джунія Макіно та флейтистка Юрі Матцузакі з Японії й польський віолончеліст Мілош Дроґовскі виконають твори німецького композитора ХХ ст Берна Алоїса Цімермана. Він писав музику у авангардному та постмодерному стилях. Концерт зіграють на фотовиставці "Як тебе звати?". Вона розповідає про долі переселенців і біженців.

В п'ятницю, 16 грудня, на відкритті фестивалю української есеїстики "Шерех" Джунія Макіно та Мілош Дроґовскі виконають твори для скрипки та віолончелі авторства швейцарського і французького композиторів Хайнца Холіґєра та Філіппа Юреля.

 

На закритті фестивалю в суботу, 17 грудня, соліст Національної філармонії України Антоній Баришевський зіграє твори для фортепіано американського композитора Джона Кейджа. Концерт відбудеться в Ґете-Інституті.

"У київського слухача вже сформувався запит на сучасну академічну музику. Він готовий зануритися в цей світ", ‒ говорить організатор Kyiv Contemporary Music Days Альберт Саприкін.

На концертах третього фестивалю KMCD традиційно звучать твори найвизначніших світових композиторів ХХ—ХХІ ст: Джачінто Шелсі, Вітольда Лютославський, Тору Такеміцу.

Зараз ви читаєте новину «Стартує фестиваль сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі