понеділок, 17 червня 2013 13:17

Співачка Джамала закрила "Alfa Jazz Fest" у Львові
7

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові чотири дні - із 13 по 16 червня тривав Міжнародний джазовий фестиваль "Alfa Jazz Fest". На трьох сценах виступали найкращі джазмени світу.

13 червня відомий ізраїльський контрабасист Авішай Коен на сцені ім. Едді Рознера у Парку культури імені Богдана Хмельницького відкрив фестиваль "Alfa Jazz Fest".14 червня на цій же сцені джазмен з США Ел Ді Меола виступив із новою програмою "Beatles and more".

Головний хедлайнер фестивалю, десятиразовий лауреат премії "Греммі" Боббі Макферрін виступив у Парку культури 15 червня. На гала-концертах на двох інших сценах в центрі міста виступили DirtyDozenBrassBand, Тіль Брьоннер, Чарлі Хейден та інші. 16 червня на сцені на площі Ринок українська співачка Джамала виступила останньою.

Джамала презентувала новий альбом "All Or Nothing". Другий авторський альбом "Все або нічого" вийшов у світ 19 березня. До альбому увійшли 12 композицій: одинадцять авторських і кримсько-татарська народна пісня "Unutmasan".

"Я щаслива, що закриваю своїм виступом фестиваль "Alfa Jazz Fest". Мені тут дуже сподобалось!" - каже зі сцени співачка. Її виступ зібрав чи не найбільшу аудиторію на площі Ринок за всі дні фестивалю.

Фестиваль "Alfa Jazz Fest" потрапив до списку найкращих джазових фестивалів Європи. Його засновник - російський мільйонер Михайло Фрідман - народився у Львові.

До Львова на фестиваль приїхали ще й знамениті гості. На вулицях гуляла популярна російська телеведуча Ксенія Собчак, на відкриття прийшли ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук, політики Юрій Луценко із дружиною, владика Борис Ґудзяк, посол США в Україні Джон Тефт, українські телеведучі та зірки.

В останній день фестивалю організатори вручили другу щорічну премію "Alfa Jazz Fest Awards" імені Едді Рознера. Її отримав відомий джазмен та композитор Чарлі Хейден – за внесок у розвиток музичної культури впродовж життя.

Зараз ви читаєте новину «Співачка Джамала закрила "Alfa Jazz Fest" у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі